Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este Ala Nemerenco - Candidatul propus pentru fotoliul de ministru al Sănătății

© Sputnik / Miroslav RotariAla Nemerenco
Ala Nemerenco  - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
Consilierul președintelui Maia Sandu în domeniul Sănătății, Ala Nemrenco, este propusă la funcția de ministrul al Sănătății în guvernul lui Igor Grosu. În 2019 ea a mai ocupat această funcție, pe când Maia Sandu a fost premier.

CHIȘINĂU 23 mart - Sputnik. Ala Nemerenco este originară din satul Soloneț, raionul Soroca. După absolvirea școlii medii din orașul Fălești, ea și-a continuat studiile la Institutul de Stat de Medicină și Farmacie.

Протест в Кишиневе 6 декабря - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Politică
Oficial: Igor Grosu a publicat componența echipei guvernamentale

A lucrat în calitate de medic internist la Spitalul Clinic Republican, apoi a activat în cadrul fostei policlinici municipale nr.8 din Chișinău.

Din anul 2000 activează în cadrul Universității de Medicină. Totodată, ea desfășoară activitate didactico-științifică în calitate de conferențiar universitar în cadrul Școlii de Management în Sănătate Publică a Universității de Medicină. Nemerenco a făcut studii de masterat în management şi sănătate publică și
studii postuniversitare de doctorat.

Din 2002 este director al IMSP Clinica Universitară de Asistenţă Medicală Primară.

În intervalul 2012-2015 a fost coordonator de proiect în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Oficiul Regional pentru Europa/Biroul de țară Republica Moldova.

În 2005, Ala Nemerenco a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru pace de către Organizația elvețiană „1000 de femei pentru pace”.

Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Ce șanse are Igor Grosu să ajungă premier - Expert

În perioada 2015-2019, a fost consilier municipal, președinte al Comisiei protecție socială, ocrotirea sănătății, educație, cultură și mass-media în Consiliul Municipal Chișinău. În 2010, a fost decorată cu Ordinul ”Gloria Muncii”.

După învestirea Maiei Sandu în calitate de președinte al țării, Nemerenco a fost numită consilierul președintelui în domeniul sănătății. 

Precizăm că Igor Grosu a publicat lista miniștrilor pe care-i propune în viitorul guvern. El a informat pe 23 martie Secretariatul Parlamentului că dorește să-și prezinte în fața deputaților echipa guvernamentală și să solicite votul de încredere. Conform listei prezentate, cabinetul de miniștri propus de Igor Grosu nu diferă cu mult de cel propus de Natalia Gavrilița. Una din diferențe este faptul că în locul Rozalinei Albu, care anterior a fost propusă de Gavrilița în funcția de ministru al Finanțelor, este propus fostul candidat înaintat de Maia Sandu la funcția de premier, Natalia Gavrilița. Iar cea de-a doua diferență este candidatura lui Vladimir Bolea la funcția de ministru al Agriculturii, în locul vinificatorului Ion Luca. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0