Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce șanse are Igor Grosu să ajungă premier - Expert

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
Politologul a relatat în studioul Sputnik Moldova ce se va întâmpla în viața politică din Moldova după ultima decizie a Curții Constituționale.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Decizia Curții Constituționale privind recunoașterea constituționalității decretului președintelui Republicii Moldova de numire a candidatului la funcția de prim-ministru era destul de previzibilă - politologul Victor Juc a exprimat această opinie în studioului Sputnik Moldova.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Politică
Răsturnare de situație - un guvern Grosu și anticipate în vară - ce spune Sandu

”Socialiștii au întârziat cu cererea lor la Curtea Constituțională și am considerat că decretul președintelui Republicii Moldova nr. 47-IX din 16 martie 2021 este absolut legal. Deoarece în acel moment nu se știa dacă a existat sau nu o majoritate parlamentară formalizată ", a spus expertul.

În mâinile cui se află soarta Guvernului Grosu - Cum votează PSRM>>>

Politologul consideră că în Moldova vor fi totuși alegerile anticipate.

"Ar trebui să ne așteptăm ca Igor Grosu va merge în parlament și își va prezenta programul și lista de candidați pentru funcțiile de miniștri. Dar sunt aproape sigur că el nu va acumula numărul necesar de voturi, și atunci ne așteaptă alegeri parlamentare anticipate, a explicat Juc.

Expertul a amintit, de asemenea, despre recenta situația politică din parlament, care a fost mai mult decât stranie.

"Aș vrea să cred că domnul Grosu este o persoană responsabilă, deoarece ceea ce am văzut pe 11 februarie este pur și simplu o profanare a puterii de stat în sine. Consider că acesta a fost unul dintre cele mai neplăcute episoade din istoria statalității Moldovei și vreau să cred că acest lucru nu se va mai repeta, cel puțin în viitorul apropiat”, a conchis Juc..

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0