Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oficial: Igor Grosu a publicat componența echipei guvernamentale

© Sputnik / Mihai CarausПротест в Кишиневе 6 декабря
Протест в Кишиневе 6 декабря - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Igor Grosu a publicat lista miniștrilor pe care-i propune în viitorul guvern. El a informat pe 23 martie Secretariatul Parlamentului că dorește să-și prezinte în fața deputaților echipa guvernamentală și să solicite votul de încredere.   

Конституционный суд - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Politică
CC a decis: Desemnarea lui Igor Grosu este constituțională
CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Candidatul la funcția de premier Igor Grosu (deputat, liderul PAS) a publicat pe Facebook lista candidaților pe care-i propune pentru componența guvernului. 

„Am depus acum la Parlament documentele cu privire la echipa și programul de guvernare. Responsabilitatea noastră este în fața cetățenilor. Prin Programul „Moldova sănătoasă” și echipa cu care venim ne asumăm să luăm decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”, a scris Igor Grosu.

Iată echipa de miniștri propusă de Igor Grosu:

  • Mihai Popșoi – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene
  • Vladimir Bolea – Ministerul Agriculturii
  • Anatolie Nosatîi – Ministerul Apărării
  • Andrei Spînu – Ministerul Economiei și Infrastructurii
  • Anatolie Topală – Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării
  • Natalia Gavriliță – Ministerul Finanţelor
  • Ala Nemerenco – Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
  • Viorel Cibotaru – Viceprim-ministru pentru Reintegrare
  • Ana Revenco – Ministerul Afacerilor Interne
  • Sergiu Litvinenco – Ministerul Justiției
Igor Grosu a depus marți, 23 martie, la Secretariatul Parlamentului, lista candidaților pe care-i propune pentru componența guvernului și proiectul programului de guvernare.

Conform procedurii, candidatul la funcția de premier trebuie să depună la Secretariatul Parlamentului un demers prin care-și anunță intenția de a prezenta în fața deputaților, în ședință plenară, echipa guvernamentală și programul. 

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Politică
Mariana Durleșteanu - noi dezvăluiri: Ce spune despre politicienii de la Chișinău

Ulterior, Biroul Permanent al organului legislativ va decide când se întrunește în ședință plenară Parlamentul pentru a-l asculta pe candidatul la funcția de premier.

Luni, 22 martie, Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul prezidențial prin care Igor Grosu a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

Potrivit legii, de la publicarea decretului, candidatul desemnat la funcția de premier are la dispoziție 15 zile pentru a-și prezenta echipa guvernamentală și a cere votul de încredere Parlamentului. Astfel, potrivit experților în drept constituțional, Igor Grosu poate solicita votul de încredere până pe 31 martie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0