Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Publicaţie americană: De ce sistemul rusesc S-400-ul este „atât de mortal”

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaПервый комплекс С-350 "Витязь" разместят в Ленинградской области
Первый комплекс С-350 Витязь разместят в Ленинградской области - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2021
Abonare
S-400 este cel mai avansat sistem de apărare aeriană mobilă din arsenalul Rusiei, capabil să doboare orice țintă, de la avioane și drone inamice, până la rachete balistice și de croazieră la distanțe cuprinse între 40 și 400 km, scrie o publicaţie americană.

BUCUREŞTI, 20 mart – Sputnik. Elementul-cheie al sistemului S-400 sunt versatilitatea și capacitatea sa de a viza simultan mai multe ținte, scrie publicaţia independentă din SUA 19fortyfive.

Muammar Gaddafi  - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
"Gaddafi a prevăzut acest lucru": Ce a organizat blocul NATO în Libia
Într-un articol recent de pe site, observatorul militar Peter Suciu a vorbit despre exercițiile de apărare aeriană planificate de către o altă unitate a forțelor aeriene rusești care livrau un lot de S-400, explicând că exercițiile, care urmează să includă şi lansări de foc live, vor continua până la mijlocul lunii aprilie.

„S-400 «Triumf» din Rusia - denumirea NATO: SA-21 Growler - este cel mai recent dintr-o serie de sisteme de rachete sol-aer cu rază lungă și medie de acțiune și a intrat pentru prima dată în serviciu în 2007. S-400 a fost conceput pentru a distruge avioane, rachete de croazieră și rachete balistice, putând fi folosit și împotriva instalațiilor terestre. De asemenea, rachetele sale pot să atace ținte la o distanță de până la 400 km și la o altitudine de până la 30 km sub foc intens inamic”, a scris Suciu, potrivit Sputnik News. 

Выставка вооружений IDEX-2013 в ОАЭ - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Saltul tehnologic în Abu Dhabi: Perspectivele Complexului Industrial Militar rusesc
Observatorul subliniază că, deşi Rusia urmărea să-și înarmeze trupele de apărare aeriană cu S-400, sistemul a fost exportat, mai întâi în China și Belarus, apoi în Turcia și India. Exporturile au continuat în ciuda amenințării cu sancțiuni din partea SUA.

Suciu acuză Rusia că folosește sistemul de rachete ca „instrument de război economic” pentru a crea o breşă în relațiile dintre SUA și Turcia. Ankara a refuzat să oprească achizițiile de S-400, în ciuda presiunilor din partea Washingtonului, fiind în cele din urmă exclusă din programul de luptă F-35 și lovită cu sancțiuni.

În timp ce producătorul S-400 Almaz-Antey continuă să lucreze la succesorul sistemului - S-500, chiar dacă sistemele existente continuă să primească upgrade-uri, inclusiv capacitatea de a lansa simultan o varietate de rachete pentru a asigura atât capacitatea de lansare cu rază lungă de acțiune și de apărare extrem de precisă cu rază scurtă, folosind rachete autonome.

Kamov Ka-52 Alligator/Hokum B - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2017
Societate
(VIDEO) Elicopter fără pilot, invizibil pentru radar, prezentat la Abu Dhabi
De când au început livrările în 2007, Rusia a adunat cel puțin 71 de batalioane de S-400, cu lansatoare și alte componente împărțite în 34 de regimente, pentru un total de 560 de lansatoare. Rusia are, de asemenea, 125 de batalioane de S-300 mai vechi, totalizând peste 1.500 de lansatoare în inventar, aceste sisteme primind, de asemenea, actualizări.

Anul trecut, viceministrul rus al Apărării, Alexei Krivoruşko, a anunţat că testele militare ale S-500 sunt în desfăşurare și că primul lot al sistemului va fi livrat în 2021, producția la scară largă fiind programată pentru 2025. Se așteaptă ca S-500 să aibă o rază de acțiune de 400-600 km și să fie capabil să distrugă rachete hipersonice în spațiul apropiat de Pământ.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0