Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Saltul tehnologic în Abu Dhabi: Perspectivele Complexului Industrial Militar rusesc

© Sputnik / Сергей Субботин / Accesați arhiva multimediaВыставка вооружений IDEX-2013 в ОАЭ
Выставка вооружений IDEX-2013 в ОАЭ - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Abonare
Rusia controlează aproximativ o treime din piața mondială a armelor și va prezenta principalele inovații ale industriei de apărare la cea mai mare expoziție internațională de apărare IDEX 2021 din capitala Emiratelor Arabe Unite, în perioada 21-25 februarie.

Expoziția comună rusească la salonul de arme IDEX 2021 ocupă aproximativ 1200 metri pătrați și găzduiește peste 400 de exemplare de echipament militar. Acestea sunt argumente puternice într-o dispută cu un adversar de înaltă tehnologie, cele mai bune răspunsuri la amenințările moderne și provocările de securitate pe uscat, pe mare și în aer (inclusiv neutralizarea dronelor de atac).

În Abu Dhabi va fi prezentat, în premieră în străinătate, celui mai nou tanc rusesc T-14 Armata, singurul tanc postbelic de generația a treia din lume. Vehiculul are cel mai înalt grad de protecție împotriva armelor de înaltă precizie, este capabil să se integreze într-un sistem de control automat al unei legături tactice și a fost testat în modul fără pilot.

Arde din cauza Crimeii: NATO visează să interzică armata rusă - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2020
Video
Arde din cauza Crimeii: NATO visează să interzică armata rusă
Anterior, Sputnik a anunțat perspectivele de export ale T-14. Experții străini spun că India, China, Emiratele Arabe Unite, Egiptul și Algeria sunt probabil cumpărători ai tancului „Armata”. În plus față de cel mai nou tanc, preocuparea Uralvagonzavod are o altă premieră la expoziția IDEX-2021 - vehiculul blindat universal (UBIM).

Pentru prima dată în regiune sunt prezentate: un transportor blindat de personal și un vehicul de luptă de infanterie pe baza platformei unice cu roți „Boomerang”, sistemul de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune Antei-4000 și ultimul antiaerian cu rază medie de acțiune sistem de rachete "Viking".

Industria rusă de apărare dezvoltă în mod energic vehicule fără pilot. Rosoboronexport promovează cu succes pe piața internațională complexul de recunoaștere și asalt Orion-E, care este considerat un „coleg de clasă” al turcului Bayaraktar TB-2 și este de mare interes pentru experții străini. În Abu Dhabi, sunt prezentate și pliante despre celebrul complex rus fără pilot „Orlan-10E”.

Orientul Mijlociu și Africa de Nord sunt cei mai importanți comanditari pe piața armelor, reprezentând aproximativ o treime din piața totală. Armele rusești sunt bine cunoscute aici și sunt foarte solicitate. Potrivit directorului general al Rostec, Serghei Chemezov, țările din regiune în 2020 au reprezentat mai mult de 50% din totalul livrărilor de Rosoboronexport. IDEX este cea mai importantă platformă internațională pentru schimbul de experiență și tehnologii, pentru formarea de noi parteneriate.

Vehicule blindate indestructibile

Între vehicule blindate rusești din Abu Dhabi include un tanc modern T-90MS, un tanc modernizat T-72 și un vehicul de luptă de sprijin pentru tancuri (BMPT), modele de vehicule blindate ale familiilor Typhoon și Tornado. Expoziția concernului Uralvagonzavod include, de asemenea, un sistem de aruncător greu de flăcări TOS-1A greu, un obuzier autopropulsat 2S19M1-155 de calibru 155 mm, diverse module de luptă controlate de la distanță, armate cu tun-mitralieră variind de la 7,62 mm la 57 mm.

T-14 Armata - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2020
Rusia
”Armata” merge la export: Cine va primi primul noul tanc rusesc T-14

Mașina UBIM menționată anterior este interesantă prin faptul că este destinată lucrărilor de inginerie în condiții de luptă și în cazul în care inamicul folosește arme de distrugere în masă. Noutatea a combinat capabilitățile a trei vehicule de inginerie simultan: un vehicul blindat de recuperare și recuperare, un vehicul de baraj de inginerie și un vehicul blindat de dezminare.

Produsele UVZ sunt în mod tradițional foarte solicitate pe piața internațională a armelor. Cu o zi înainte, directorul general al concernului, Alexander Potapov, a subliniat: „Ne așteptăm la un interes semnificativ pentru eșantioanele prezentate la expoziție din țările din Orientul Mijlociu, Africa și regiunea Asia-Pacific. Pentru toate companiile din industria de apărare, IDEX este în mod constant una dintre cele mai importante expoziții, iar produsele noastre ocupă în mod tradițional locul potrivit".

Bestsellers fără pilot

Astăzi, Rusia are o întreagă linie de drone de recunoaștere și de atac eficiente (inclusiv muniție kamikaze). Există un mare interes pentru astfel de produse pe piața mondială a armelor. Producătorii ruși au obținut un succes remarcabil în crearea „muniției de flanc”, care în unele caracteristici sunt superioare concurenților străini.

Саммит НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Stoltenberg: NATO s-a consolidat considerabil pe direcția estică

Dronele KUB și Lancet, testate în Siria, sunt semnificativ mai ieftine decât rachetele ghidate și sunt practic invizibile pentru radare. Korsar fără pilot este supus unei operațiuni de încercare în cadrul trupelor, iar producătorul principal al Biroului de proiectare Luch este deja gata să lanseze producția în serie, inclusiv versiunea de export a Korsar-E. Rețineți că, în cadrul dezvoltărilor fără pilot, se utilizează numai baze și componente rusești, ceea ce garantează un nivel ridicat de protecție împotriva interferențelor externe neautorizate în funcționarea echipamentelor și independența față de livrările de export.

Prioritatea Federației Ruse este de a oferi Armatei ruse drone de diferite tipuri, dar cererea mare pe piața mondială pentru astfel de tehnologii garantează astăzi succesul comercial internațional al produselor din industria de apărare rusă.

Sisteme de apărare antiaeriene de necucerit

În Abu Dhabi, Rosoboronexport prezintă pentru prima dată sistemul de rachete antiaeriene Antey-4000, sistemul de apărare antiaeriană Viking și sistemul de apărare antiaeriană Tor-E2. De asemenea, sunt prezentate sisteme unice de apărare antiaeriană - S-400 Triumph și sistemul de rachete antiaeriene Tor-M2KM, sistemul anti-UAV Kupol-PRO.

Pentru a înțelege nivelul tehnologic, sistemul de apărare antiaeriană Viking este o versiune de export a complexului Buk-M3 (care a intrat recent în serviciul armatei ruse). Comparativ cu bine-cunoscutul complex Buk-M2, raza de tragere a fost mărită de o dată și jumătate (până la 65 km), iar numărul țintelor lansate simultan a fost mărit la șase (cu fiecare SPG). Numărul de rachete ghidate antiaeriene gata de lansare într-o poziție de tragere a două unități de luptă a crescut de la 8 la 18.

Корабли НАТО в Черном море - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Atenție spre Crimeea: Cum se reconstruiește NATO sub Biden
Vikingul a fost creat ținând cont de cerințele pieței mondiale, iar caracteristicile sale tehnice permit complexului să fie adaptat la maxim la prioritățile clienților străini. Postul de comandă Viking este interfațat cu o stație radar standard și cu alte radare (inclusiv cele de producție străină). Este prevăzută posibilitatea utilizării autonome a unităților de tragere și chiar a instalațiilor individuale de tragere autopropulsate, ceea ce mărește suprafața totală apărată și numărul de obiecte acoperite.

Standul rusesc din Abu Dhabi prezintă, de asemenea, modele de echipamente de aviație - luptătorul multifuncțional super-manevrabil Su-35 și elicopterul Mi-38T, capabil să crească semnificativ potențialul de luptă al unei grupări de aviație din orice țară. În timpul IDEX 2021, specialiștii Rosoboronexport vor purta discuții cu reprezentanți ai conducerii politico-militare și ai comunității de afaceri din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Pakistanul și Rusia au semnat o serie de contracte în domeniul apărării în ajunul deschiderii expoziției, Islamabadul va primi sisteme antitanc de apărare aeriană rusești. Portofoliul de comenzi Rosoboronexport include contracte în valoare de 50 miliarde dolari. Armele rusești de înaltă tehnologie și sofisticate își continuă marșul triumfător pe toată planeta.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0