Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul European recunoaște existența vocabularului fără ”mamă” și fără ”tată”!

© AFP 2024 / JOHN THYSDemonstrație LGBT la Parlamentul European
Demonstrație LGBT la Parlamentul European - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2021
Abonare
Parlamentul European a recunoscut printr-un comunicat de presă că la nivelul instituției există un ”glosar intern” care recomandă denumirea de ”părinți” în loc de ”mamă și tată”.

BRUXELLES, 20 mart – Sputnik. Parlamentul European a reacționat după ce europarlamentarul italian Simona Baldassarre, de la Partidul Liga, condus de Matteo Salvini, a anunțat că PE a fi realizat ”ghidul limbajului sensibil” de uz intern care interzice utilizarea termenilor de ”mama” și ”tată”

Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2021
Joe Biden, decizie care scandalizează lumea întreagă
Printr-un comunicat de presă, Parlamentul European recunoaște existența acestui vocabular, dar spune că e doar de uz intern, având scopul de a asigura un limbaj nediscriminatoriu și incluziv, motiv pentru care recomandă utilizarea termenului de ”părinți” dar numai în contextul formularelor administrative, în folosul, în special, al traducătorilor din PE.
Știrea că Departamentul pentru Egalitate, Incluziune și Diversitate a realizat „ghidul limbajului sensibil”, destinat personalului instituției Parlamentului European, cu scopul de a „comunica corect problemele legate de dizabilități, minorități de gen, rasă, etnie sau religie”, a fost deci corectă.

”La nivelul Parlamentului European există un glosar intern cu scopul asigurării utilizării unui limbaj nediscriminatoriu și incluziv. Acesta recomandă utilizarea termenului incluziv ,,părinți” strict în contextul formularelor administrative și al contextelor asemănătoare”, se arată în comunicatul PE.

Familie - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2021
Societate
SUA: Excludere oficială a cuvintelor ”MAMĂ” și ”TATĂ”

Anterior, Sputnik a arătat că există indicații ale unui nou vocabular pro-homosexuali propus de Parlamentul European.

Termenii care „definesc comunitatea LGBT” sunt cei vizați, astfel că este interzis să pronunți termenii „gay, lesbiană, homosexual”. Expresia „căsătorie gay” trebuie înlocuită cu „căsătorie egalitară”. De asemenea, este incorect să spui „drepturile homosexualilor”, trebuie folosită construcția „comportament egalitar, echitabil”.

De asemenea, potrivit noului vocabular, nu se poate vorbi despre sex masculin sau feminin, ci despre „gen primit la naștere” și nu despre „sex biologic”. În același sens, cuvintele „mamă” și „tată” nu ar mai fi potrivite, ci termenul generic de „părinți”.

Aceste directive europene vin la foarte scurt timp după ce în cadrul Parlamentului European s-a votat cu succes moțiunea care declară Uniunea Europeană ca fiind „zonă de libertate LGBT”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0