Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SUA: Excludere oficială a cuvintelor ”MAMĂ” și ”TATĂ”

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Atac total la Familia tradițională! Unul dintre cei mai puternici politicieni din lume a venit cu o propunere oficială, axată pe problematica LGBT – eliminarea cuvintelor definitorii ale familiei tradiționale.

BUCUREȘTI, 4 ian – Sputnik. Nu, nu este ceva conspiraționist, ci este chiar propunerea făcută de președintele Camerei Reprezentanților din SUA, democrata Nancy Pelosi – unul dintre cei mai importanți oameni politici din lume, în contextul preluării mandatului prezidențial de către Joe Biden.

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Clasa politică moldovenească - cea mai mare dezamăgire a anului 2020
Conform informațiilor publicate de New York Post, Pelosi, principala opozantă în timpul mandatului Trump, a propus ca în Congres să nu se mai folosească cuvinte precum „mamă”, „tată”, „fiu”, „fiică”, „mătușă”, „unchi”.

În adresă, Nancy Pelosi propune folosirea doar a ”formulărilor neutre”: ”părinte”, „copil”, „rudă”.

Motivul? Pentru a fi reprezentate, fără discriminare, toate ”identitățile de gen”, după cum explică sursa citată!

În plus, propunerea lui Pelosi, care va intra și în dezbaterile și vor ajunge, probabil să fie și votată, are în vedere și înființarea unui Departament pentru Diversitate și Incluziune.

Știrea a revoltat mulți internauți, care au comentat extrem de dur această informație venită din SUA.

Un interesant comentariu l-a făcut Varujan Vosganian, vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din România, fost ministru și senator.

”Democrația e pe cale să îndeplinească idealurile comunismului: nu mai avem dreptul să fim unici și diferiți între noi. Cum s-a văzut deja, nu aparținem unor rase diferite. Nu suntem diferiți nici ca etnie. Purtăm mască, să nu mai diferim nici ca fizionomie. Acum nu ne mai deosebim nici prin sex”, scrie Vosganian.

Ce mai urmează? – întreabă retoric intelectualul și omul politic, pentru a introduce exact subiectul ”nuclear” din SUA.

”Camera Reprezentanților din SUA va dezbate la jumătatea lunii mai o propunere privind eliminarea din textele adoptate de această instituție a cuvintelor mamă, tată, fiu, fiică, unchi, mătușă, nepot, nepoată, soț, soție etc.etc. și înlocuirea acestora cu cuvinte care nu sugerează explicit genul: părinte, copil, rudă etc.”, a scris Varujan Vosganian, pe pagina de socializare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0