Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este candidatul la funcția de premier, anunțat de PSRM și Pentru Moldova

© Sputnik / Mihai CarausPSRM
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Abonare
Socialiștii au declarat că astăzi vor anunța, din partea majorității parlamentare PSRM-Pentru Moldova, un nou candidat la funcția de prim-ministru.

CHIȘINĂU 18 mart - Sputnik. Miercuri, deputatul socialist Vlad Batrîncea i-a făcut portretul acestui candidat, dar nu i-a divulgat numele.

Игорь Додон передал власть Майе Санду - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Politică
Slusari denunță o înțelegere dintre Sandu și Dodon
„Un candidat bun, un profesionist, care va face față crizei. (...) Vedem o persoană pregătită și care știe bine ce presupune gestionarea crizei, ceea ce ține de activitatea stabilității economico-financiare și la sigur pot să spun că acesta va fi un membru de echipă care va face tuturor presiunilor, indiferent de unde vin acestea”, a declarat deputatul Vlad Batrîncea.

El a precizat că nu ar fi vorba despre liderul PSRM, Igor Dodon, dar nici despre fostul premier Ion Chicu.

Potrivit unor surse, socialiștii au putea să-l propune la funcția de premier colegul lor de partid, deputatul PSRM Corneliu Furculiță.

PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Politică
PSRM vrea să înainteze propriul candidat la funcția de premier: Cine este el

Alte surse afirmă însă că majoritatea parlamentară PSRM-Pentru Moldova va opta pentru o doamnă la funcția de șef al cabinetului de miniștri. Spre exemplu, Igor Dodon afirma marți că nu este exclus ca PSRM-Pentru Moldova să o mai înainteze odată pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier.

Amintim că marți, Mariana Durleșteanu a anunțat că nu mai dorește să fie premier, în timp ce președintele Maia Sandu discută cu fracțiunile parlamentare situația din țară, inclusiv chestiunea desemnării unui premier, și înainte de a discuția cu PSRM, care, împreună cu Pentru Moldova, a propus-o pe Durleșteanu ca Maia Sandu să o desemneze la funcția de premier.

Marian Durleșteanu a spus că își retrage candidatura de la funcția de premier pentru că nu vrea ca numele și reputația ei să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Politică
Unde se află acum Durleșteanu și ce spune Dodon despre gestul ei
"Dragi cetățeni, prieteni, în politică poate că este loc de cinism, dar nu așa, nu acum, când în pericol este viața omului. Iată de ce vin cu un anunț: am decis să îmi retrag candidatura de la funcția de Prim-Ministru al Republicii Moldova. Nu îmi pot permite ca numele și reputația mea să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice, eu am acceptat nominalizarea doar din dorința de a contribui la depășirea crizelor și a mișca țara înainte", a scris Durleșteanu pe pagina sa de Facebook.

După gestul Marianei Durleșteanu, președintele Maia Sandu l-a desemnat la funcția de premier pe liderul PAS, Igor Grosu.

La un briefing, Maia Sandu a declarat că a luat decizia după ce Mariana Durleșteanu a anunțat că renunță să mai candideze la șefia unui viitor guvern. Șeful statului susține că după discuțiile cu reprezentanții fracțiunilor a constatat că nu există un candidat la funcția de șef al Guvernului, așa că a decis să-l propună pe Igor Grosu.

„Având în vedere că nu există un candidat susținut de o majoritate parlamentară, am luat decizia să-l înaintez pe Igor Grosu”, a anunțat Maia Sandu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0