Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Slusari denunță o înțelegere dintre Sandu și Dodon

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон передал власть Майе Санду
Игорь Додон передал власть Майе Санду - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Abonare
Deputatul Platformei DA Alexandru Slusari declară că Maia Sandu și Igor Dodon ar fi convenit asupra date alegerilor parlamentare anticipate, care să convină ambelor tabere, și asupra menținerii în funcție a actualului cabinet interimar al lui Ciocoi.

Игорь Гросу - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Politică
Cât de probabilă este anularea de către CCM a decretului de desemnare a lui Grosu candidat
CHIȘINĂU 17 mart - Sputnik. Potrivit lui Alexandr Slusari, după ce marți Maia Sandu a discutat cu cei de la Platforma Dreptate și Adevăr, președintele a purtat negocieri cu socialiștii, cu care ar fi ajuns la o înțelegere în privința alegerilor parlamentare anticiapte.

Iată ce a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

"Pe urmă aflăm că, peste două ore, la doamna președintă a ajuns Dodon și, din câte am înțeles, nu este prima dată. Au avut loc negocieri bilaterale privind stabilirea datei alegerilor, care să convină ambilor, cu menținerea actualului executiv".  

Teodor Cârnaț - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Politică
Decretul Maiei Sandu are valoare dacă majoritatea parlamentară vine cu un alt candidat?
Slusari mai afirmă că desemnarea prin decret prezidențial al lui Igor Grosu în calitate de candidat PAS la funcția de premier este un element al acestui joc pe care l-ar face Maia Sandu și Igor Dodon.

"Iar încă peste două ore doamna Președintă înaintează, fără a se consulta măcar telefonic cu foștii parteneri de alianță, propriul candidat. Din câte am realizat, înaintează pe bune un candidat care nici nu a apărut pe radarul consultărilor și care, cu puțin timp în urmă, vorbea  despre necesitatea fortificării guvernului consilierului lui Dodon", afirmă Alexandr Slusari.

El însă afirmă că pretinsa înțelegere dintre cei doi politicieni nu va conduce la organizarea alegerilor parlamentare anticipate, ci doar la consolidarea majorității parlamentare PSRM - Pentru Moldova, pe care el o numește "majoritatea toxică".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0