Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fraude cu carduri bancare: Cum să vă protejați de escroci

© Sputnik / OsmatescoNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Abonare
Cum ne protejăm de fraudele bancare și cine sunt responsabili de securitatea tranzacțiilor online? Detalii am aflat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" de la reprezentantul Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei, Nicolae Olărașu.
Fraude cu carduri bancare: Cum să vă protejați de escroci

Înșelătoriile bancare prin telefon devin din ce în ce mai des utilizate de către escroci, care utilizează diverse scenarii de fraudă. În ultima perioadă, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei primește tot mai multe solicitări din partea moldovenilor în legătură cu revendicarea cardurilor bancare.

Bancomat și carduri bancare - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2021
Societate
Atenție la escroci: Prin ce modalități încearcă să fure banii
"Când consumatorul bănuiește că se încearcă să se extragă sume de bani de pe cardul bancar sau sunt solicitate date cu caracter personal, acesta trebuie să apeleze la poliție și la operatorul bancar pentru a bloca cardul temporar", a sublinait reprezentantul APCSP Nicolae Olărașu.

Specialistul recomandă să nu furnizați informațiile secrete solicitate de apelant, oricine ar fi acesta și oricât de convingător ar putea fi, chiar dacă se prezintă din numele băncii, de la o organizație de securitate sau altă instituție financiară. În acest caz, este recomandat să comunicați că o să reveniți cu un apel și contactați imediat banca la care vă deserviți.

"A fost un caz când consumatorul a apelat la orele 17 la bancă și i-a fost invocat că personalul care poate să ajute la blocarea cardului lipsește. Pe parcursul nopții au fost sustrasă o sumă impunătoare de bani pe cardul său bancar. În aces caz, banca comercială trebuie să restituie consumatorului suma integrală, iar poliția să identifice escrocii", a precizat interlocutorul.

Atenționăm că în ultimul timp s-a atestat o creștere în domeniul fraudelor cu utilizarea cardurilor bancare a clienților mai multor bănci din Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0