Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție la escroci: Prin ce modalități încearcă să fure banii

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaBancomat și carduri bancare
Bancomat și carduri bancare - Sputnik Moldova
Abonare
Escrocii folosesc o nouă modalitate de a fura bani. Poliția atenționează oamenii să fie vigilenți și să nu să se lase ademeniți în plasa infractorilor. 

CHIȘINĂU 5 ian - Sputnik. Cei care dețin carduri bancare ar trebui să fie mult mai atenți și să nu comunice nimănui datele acestora. Oamenii legii avertizează că escrocii folosesc în prezent o nouă modalitatr de spargere a conturilor Web/Mobile-banking. Mai exact, deținătorii de carduri sunt telefonați prin intermediul aplicației Viber și se prezintă ca fiind reprezentanți ai băncii care îi deservește contul. 

Bank cards of international payment systems VISA and MasterCard - Sputnik Moldova
În atenția deținătorilor de carduri bancare: O nouă schemă de escrocherie online
Ulterior, escrocii, din numele băncii, anunță persoanele că s-a încercat spargerea contului, iar pentru a evita sustragerea banilor este necesar ca deținătorul cardului să comunice toate datele, pentru a fi securizat.

Încă o modalitate folosită de escroci este că aceștia, prin intermediul anunțurilor ce sunt plasate de către cetățeni pe site-urile de comercializare și pe rețelele de socializare, se arată interesați de bunul propus spre comercializare și sub pretextul procurării sau rezervării acestuia solicită datele cardului bancar pentru a putea face transferul banilor. Astfel, persoanelor li se cere numărul cardului, codul de securitate și parolele unice expediate prin SMS la numărul de telefon mobil al deținătorului de card. Astfel, oamenii cad în plasa escrocilor, iar aceștia se folosesc în mod fraudulos de conturile victimilor sale. 

În acest sens, poliția recomandă ca imediat ce persoana a observat că a fost accesat contul său bancar de către altcineva să sune la banca ce îi deservește contul și să solicite blocarea imediată a acestuia. Totodată, dacă cineva a telefonat și s-a prezentat ca fiind angajat al unei bănci, informația trebuie verificată, iar datele cardului nu trebuiesc oferite. Dacă doriți să vindeți unele bunuri prin intermediul rețelelor de socializare, atunci nu acceptați să fie efectuate tranzacțiile prin intermediul cardului bancar. Totuși, chiar dacă s-a întâmplat să deveniți victimă a escrocilor, apelați de urgență la Serviciul 112. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0