Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Batrîncea: Durleșteanu a fost presată ca să renunțe la candidatura de premier

© Photo : Facebook / Mariana DurlesteanuMariana Durleșteanu
Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Abonare
Deputatul socialist Vlad Batrîncea susține că Mariana Durleșteanu a fost presată ca să renunțe de a mai fi candidatul la funcția de premier. Declarația a fost făcută de către deputat în cadrul unui briefing, la Parlament.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Politică
Unde se află acum Durleșteanu și ce spune Dodon despre gestul ei
CHIȘINĂU 17 mart - Sputnik. Deputatul Vlad Batrîncea a declarat în cadrul unui briefing că Mariana Durleșteanu a renunțat la a mai candida la funcția de prim-ministru din motiv că s-au pus presiuni asupra ei. Socialistul nu a precizat cine și cum anume a presat-o, dar a menționat că va aduna probe concludente și va reveni ulterior cu detalii referitor la acest caz.

„S-au depus presiuni enorme în stilul lui Plahotniuc asupra Marianei Durleșteanu. Noi am știut despre aceste presiuni. Noi, socialiștii, nu suntem din cei care să ne plângem zilnic în fața presei. (...) De aceea noi nu am comunicat niciodată ce presiuni s-au făcut asupra doamnei Durleșteanu ca ea să-și retragă candidatura”, a declarat deputatul socialist Vlad Batrîncea.

Deputatul a declarat că fracțiunea din care face parte nu va lăsa baltă acest caz și că vor cere să fie pedepsiți cei care și-au permis să recurgă la această metodă. 

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Durleșteanu: cu cuțitul în spatele socialiștilor?

„Ieri a fost aplicată o lovitură asupra intențiilor noastre sincere de a găsi soluții, de a găsi consens și de a oferi stabilitate rezonabilă Republicii Moldova. Implicarea forțelor externe în acest proces, la sigur trebuie condamnată”, a mai menționat Batrîncea. 

Totodată, Batrîncea a precizat că deputații PSRM vor contesta la Curtea Constituțională decretul Maiei Sandu de desemnare a liderului PAS Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de premier, dar și că joi vor înainta propriul candidat.

Amintim că miercuri Mariana Durleșteanu a anunțat că nu mai acceptă să fie desemnată în calitate de candidat al majorității parlamentare PSRM - Pentru Moldova la funcția de premier. Ea a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că își retrage candidatura de la funcția de premier pentru că nu vrea ca numele și reputația ei să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0