Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Durleșteanu: cu cuțitul în spatele socialiștilor?

© Facebook / Mariana DurleșteanuMariana Durleșteanu
Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Președintele PSRM, Igor Dodon, ieșit în fața presei după întâlnirea socialiștilor cu președintele Maia Sandu, a lăsat impresia că nici măcar nu știe că Mariana Durleșteanu a renunțat de a mai fi candidatul majorității PSRM-Pentru Moldova la funcția de premier.

Spre surprinderea jurnaliștilor, el a spus că Durleșteanu continuă să fie candidatul majorității formate în Parlament și că este în contact permanent cu ea.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Politică
Cum a comentat Dodon refuzul lui Durleșteanu de a fi desemnată premier
Acum chiar este greu de înțeles ceva. Că Mariana Durleșteanu are năravul de a se răzgândi repede și des, cunoaștem cu toți. Dar este greu de crezut că după ce a anunțat pe Facebook că renunță de a mai fi candidatul majorității parlamentare la funcția de premier, în doar câteva minute, după o eventuală discuție cu Igor Dodon, ea s-a răzgândit din nou.

Dacă nu s-a răzgândit, atunci oricum este prost, oricum ea a procedat prost: prin gestul său, ea, de fapt, le-a băgat socialiștilor cuțitul în spate. Altfel cum putem înțelege: când PSRM și Pentru Moldova discută cu Maia Sandu și îi cer să o desemneze pe Durleșteanu premier, această scrie pe Facebook că gata- nu mai vrea. Și-a luat păpușa și aplecat. Exact ca la grădiniță. Total neserios.

Gestul îi pune într-o lumină proastă și pe socialiști. Pandemie, morți, bolnavi, criză politică, sărăcie, iar politicienii nu se pot lămuri cu un lucru atât de simplu: au sau n-au candidat la funcția de premier și acesta acceptă sau nu să fie desemnat. 

Asta dacă aceștia nu fac cumva un joc mai subtil, spre exemplu, în cadrul discuțiilor cu Maia Sandu să-i fi cerut ca aceasta să-l desemneze la funcția de premier chiar pe Dodon, odată ce Durleșteanu a renunțat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0