Atac bizar cu rachete asupra unei baze – plan ascuns al SUA?

© AFP 2024 / AHMAD AL-RUBAYERachete lansate în Irak
Rachete lansate în Irak - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Un nou atac cu rachete asupra unei baze militare din Irak scoate în evidență un posibil plan pus la cale chiar de la Washington

BUCUREȘTI, 16 mart – Sputnik. O bază militară unde se află soldați americani, situată la nord de capitala Bagdad, a fost ținta unui atac cu rachete.

Боевая машина огневой поддержки БМПТ Терминатор-3 - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Rusia
„Își merită numele”: NI a apreciat „Terminatorul” rusesc
Mai exact, șapte rachete au vizat bază aeriană din Balad - dar, surpriză, atacul nu a provocat victime și nici măcar daune în interiorul bazei, după cum a declarat presei un oficial din american.

Mai mult, două rachete de tip ”Katiușa” ar fi au căzut chiar în incinta bazei, celelalte cinci lovind un sat din apropiere.

Rachetele ar fi fost lansate dintr-un sat din ”provincia vecină Diyala, est, un loc unde au fost deja localizate alte lansări de rachete asupra Balad”, a precizat sursa citată, transmite Agerpres. 

”Ultimele tiruri nu au fost revendicate imediat, dar Washingtonul face referire deseori la numeroase grupuri armate antrenate şi finanţate de Iran”, transmite sursa citată.

Drapelel statelor NATO - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Senator rus: SUA recurg la „asediul Rusiei” trimițând trupe la granițele NATO
Ciudată este nu doar ”imprecizia” tirurilor, ci și faptul că ele vin după avertismentele dure ale Washingtonului – fiind o adevărată provocare pentru noua și belicoasa administrație democrată.

În mod suspect, imediat după preluarea de către administrația Biden a puterii, mai multe atacuri au avut loc în Orient asupra bazelor americane – invitând practic SUA la reacții sau chiar la noi intervenții – ceea ce, desigur, este pe placul industriei de război, mare susținătoare a lui Joe Biden.

Întrebarea se pune firesc – au vreo logică în economia desfășurării evenimentelor din Irak și Siria, dar și din Iran, aceste ”tiruri” ale grupărilor ”insurgente”? Sau ele sunt parte a unui plan de ”invitare” a mașinii de război a SUA de a interveni?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0