Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Senator rus: SUA recurg la „asediul Rusiei” trimițând trupe la granițele NATO

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaDrapelel statelor NATO
Drapelel statelor NATO - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un senator rus arată că SUA, neavând șanse să obțină vreo victorie militară decisivă împotriva Rusiei, s-a blocat în strategia de a înconjura cu forțele sale cea mai mare țară din lume.

BRUXELLES, 15 mart – Sputnik. Senatorul Aleksey Pușkov din Rusia, care fost președinte al Comisiei pentru Afaceri Externe, a argumentat în comentariile sale de pe Telegram cum se străduiește Casa Albă să demonstreze o poziție dură față de Kremlin, pe care a promis-o anterior, din cauză că a rămas fără opțiuni viabile, arată RT.

Международный военно-технический форум Армия-2016. День пятый - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
"Rușii au țevile mai lungi": pe ce Pentagonul a decis să cheltuiască mulți bani

”Ezitarea despre Rusia în Washington este evidentă”, a spus el, ”nu din cauză că e o pauză tactică, sau ca tactică de negociere – Biden nu este în dispoziția de a negocia de loc cu Rusia – dar dintr-un alt motiv”.

Inițial, noul lider american l-a acuzat pe predecesorul său pentru presupuse concesii făcute Moscovei, dar tot el a descoperit între timp că ”potențialul de ostilități împotriva Moscovei a fost aproape în întregime consumat de Trump, atât bilateral cât și prin NATO”, mai scrie Pușkov.

Senatorul crede că mai sunt doar trei posibile opțiuni pentru Casa Albă dacă încearcă să îndeplinească acele promisiuni electorale și să lovească chiar și mai tare Rusia.

”Sancțiunile infernale”, precum cele încă neaprobate, dar propuse din 2018 de un grup de senatori printre care John McCain și Lindsey Graham, “ar lovi investitorii din SUA și Europa și ar aduce relațiile SUA cu Rusia pe o linie periculoasă, ca și cu Iranul, doar că Rusia nu e Iran”, a argumentat senatorul.

США обрушат на Россию невидимое возмездие - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
SUA vor aplica represalii invizibile împotriva Rusiei

A doua opțiune, continuă Pușkov, ar fi ”să împingă Ucraina într-un nou război în Donbas, cu sprijin american”. Totuși, spune politicianul, poziția Kievului în regiune este defavorabilă și e dificil de crezut că i se vor schimba sorții. Așa că ”nu este în planul SUA să intervină în ostilități de partea Ucrainei”, a adăugat senatorul.

În cele din urmă, singura opțiune rămasă a lui Biden de a pedepsi Rusia este aceea de ”a acumula forțe armate la granițele cu Rusia și în Marea Neagră”, crede Pușkov. Dar, departe de a fi o diferențiere de politicile predecesorului său, ”aceasta este pur și simplu o continuare a abordării anterioare a SUA, din timpul lui Trump”.

”Din aceste motive duritatea lui Biden la adresa Rusiei a fost până acum în bună măsură retorică. Vor mai fi acțiuni anti-rusești, dar scopul lor va fi prelungirea asediului ”Rusiei lui Putin” decât un set de pași abrupți și riscanți care ar putea duce situația pe pragul conflictului militar”, a mai spus Pușkov.

Rusia a avertizat deja că activitatea crescută a membrilor NATO la granițele sale ar putea duce la un dezastru, cu blocul condus de SUA punând în scenă o serie de exerciții de-a lungul frontierei.

Спуск на воду подводной лодки Кронштадт - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
"Nu pot fi găsite": Rusia construiește noi transportatoare "invizibile" de rachete

Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Alexander Fomin a spus că, în 2020, prezența aeriană și navală a NATO ”a crescut semnificativ, iar situațiile care pot duce la incidente serioase sunt din ce în ce mai prezente”.
Săptămâna trecută, Kremlinul și-a arătat preocuparea față de relatările din New York Times care susțineau că la Casa Albă s-ar pregăti o serie de acțiuni îndreptate împotriva Moscovei. Acești pași, se spune, ar avea ca intenție să fie un răspuns la atacul de tip hack denumit SolarWinds și pentru care Washingtonul consideră Rusia vinovată.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin,  Dmitry Peskov, le-a spus reporterilor că ”faptul că publicația nu exclude ca statul ameican să fi putut fi implicat în cyber-atacuri este în mod cert o mare preocupare pentru noi”.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0