Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu despre Guvern: Are toate pârghiile să susțină economia pe timp de criză

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova spune că Guvernul are toate pârghiile pentru a susține economia țării pe timp de criză.

CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Guvernul Republicii Moldova a primit un plan de acțiuni imediate care să ajute economia țării pe timp de criză. Planul a fost transmis Executivului de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Acesta este destinat în special pentru consolidarea mecanismului de creditare a întreprinderilor mici și mijlocii afectate de criza pandemică și secetă.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Societate
Va procura Moldova vaccinul rusesc „Sputnik V”? Ce spune Maia Sandu

E vorba de o serie de măsuri care să permită întreprinderilor mici și agricultorilor să acceseze mai ușor resursele financiare necesare, cu ajutorul fondului de garantare a creditelor.

„În context, vă rog să dispuneți autorităților/instituțiilor competente realizarea și monitorizarea îndeplinirii acțiunilor prevăzute în plan întru sporirea accesibilității la finanțare pentru antreprenori prin îmbunătățirea produselor de garantare a creditelor”, este precizat în textul documentului. 

Potrivit planului, fondul de garantare ar urma să crească până la peste 1,5 miliarde de lei. O parte importantă din plan ține de informarea mediului de afaceri despre această oportunitate și simplificarea procedurilor de accesare a banilor.

În opinia președintelui, Guvernul are toate pârghiile și fondurile necesare pentru a pune acest plan în practică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0