Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va procura Moldova vaccinul rusesc „Sputnik V”? Ce spune Maia Sandu

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Abonare
Președintele țării consideră că guvernul ar trebui să ofere cetățenilor un vaccin de calitate, precum și dreptul de a alege.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră că guvernul țării va decide în mod independent cu care dintre producătorii de vaccinuri împotriva coronavirusului să negocieze direct.

Tatiana Zatîc - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Societate
Zatîc: Clinicile private pot vaccina populația cu Sputnik V
Sandu spune, de asemenea, că cetățenii trebuie să aibă posibilitatea de a alege cu ce vaccin să se imunizeze. Ea a declarat asta vineri la un post de televiziune. 

„Agenția Medicamentului a înregistrat acest vaccin („Sputnik V”- n.red.) Știu că creatorii „Sputnik” au depus documente pentru a înregistra vaccinul la Agenția Europeană pentru Medicamente. Guvernul Republicii Moldova trebuie să decidă cu cine va purta negocieri direct. Cred că guvernul ar trebui să încerce să cumpere vaccinuri sigure peste tot și să asigure dreptul de a alege", a spus Sandu.

Amintim că pe 12 martie Parlamentul a aprobat o lege în două lecturi simultan, care simplifică procedura de achiziție publică a vaccinurilor împotriva COVID-19 în țară. 68 de deputați au votat pentru această decizie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0