Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant: Peste 1800 de cazuri noi de infectare cu COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2021
Abonare
Situația epidemică se menține extrem de gravă în Republica Moldova. Datele prezentate de Ministerul Sănătății prezintă iarăși un număr foarte mare de îmbolnăviri și decese.

CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Alte 1801 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore în țara noastră. Ministerul Sănătății informează că bilanțul a ajuns la  203 710 cazuri de la începutul pandemiei. Numărul mare de cazuri confirmate astăzi este rezultatul efectuării a 5 282 de teste. Din numărul total de cazuri, opt sunt de import. Două sunt din Romania, două din Ucraina și câte unul din Germania, Belarus, Canada și Marea Britanie.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2021
Societate
Maia Sandu recomandă stare de urgență pentru două săptămâni
Din numărul total de cazuri, în 79 este vorba de lucrători medicali. Mai exact - 30 de medici, 35 de asistenți medicali, iar 14 angajați sunt din rândul personalului auxiliar. Rămâne mare numărul de persoane aflate în stare gravă. MSMPS informează că 346 de pacienți sunt în stare extrem de gravă. Dintre aceștia, 71 sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Alte 36 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de virus. Printre acestea și asistenta medicală din cadrul  Institutului  de Medicină Urgentă Eugenia Alexeeva. Femeia în vârstă de 64 ani a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă la data de 18 februarie. Până în ziua la de astăzi, 97 de lucrători medicali au decedat din cauza infecția COVID-19.

Totodată, astăzi a fost anunțată vindecarea a 1 189 de persoane. În total, 177 339 persoane au fost tratate de COVID-19.

De precizat că, în aproximativ trei zile, Guvernul urmează să instituie starea de urgență în toată țara. Propunerea în acest sens a fost făcută de președintele Maia Sandu după ședința CSS. Lista restricțiilor nu a fost deocamdată publicată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0