Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vaccinarea moldovenilor peste hotare: Recomandările epidemiologilor

© Sputnik / OsmatescoLaura Țurcan
Laura Țurcan - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Abonare
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Laura Țurcan și-a exprimat punctul de vedere cu privire la posibilitatea moldovenilor care dețin și alte cetățenii să meargă să se vaccineze peste hotare.
Vaccinarea moldovenilor peste hotare: Recomandările epidemiologilor

Medicul epidemiolog Laura Țurcan a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova că cetățenii din Republica Moldova care dețin și cetățenia altor state merită să facă efortul de a se vaccina peste hotare, dacă acest lucru este permis de către autoritățile străine.

Vaccinul AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Societate
Reacția Ministerului Sănătății după ce România a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca
"Dacă țara acceptă să-i includă în programare, atunci este alegerea moldovenilor. Important ca persoana să primească vaccinul, indiferent unde și cu care vaccin. Vor fi mai multe cheltuieli de drum, cazare ș.a., dar se merită efortul dacă este dorință și posibilitate", a subliniat interlocutoarea.

De menționat este că cetățenii Republicii Moldova care dețin și cetățenie română au posibilitatea de a merge în România pentru a se vaccina împotriva COVID-19. Aceștia se pot înscrie pe Platforma națională de vaccinare de peste Prut și este necesar să dețină o carte de identitate românească.

În data de 15 martie, în România începe înscrierea pentru vaccinarea în faza a treia, predestinată tuturor grupelor de vârstă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0