Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția Ministerului Sănătății după ce România a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccinul AstraZeneca
Vaccinul AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Abonare
Cel puțin nouă state au decis suspendarea vaccinării cu AstraZeneca, după ce au fost raportate mai multe efecte secundare severe. Primul stat care a luat această hotărâre a fost Austria. Recent și România a decis suspendarea temporară vaccinării cu acest vaccin.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. În Republica Moldova nu sunt utilizate vaccinuri din lotul de vaccin AstraZeneca ABV 2856, utilizat pentru vaccinare în România și în urma căruia au fost raportate mai multe efecte secundare severe. Precizarea vine de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în contextul suspendării temporare a  procesului de vaccinare cu acest lot AstraZeneca în România.

В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Societate
Aproape 300 de reacții adverse după vaccinarea anti-COVID-19

„Informăm că, vaccinuri din acest lot nu sunt utilizate pe teritoriul Republicii Moldova. Cele 21 600 doze de vaccin AstraZeneca recepționate ca donație din România fac parte din lotul AstraZeneca ABV 6096. Specialiștii în imunizare și autoritățile responsabile de gestionarea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în Republica Moldova urmăresc mersul campaniei și analizează minuțios fiecare eveniment advers post-imunizare”, este menționat în informarea de presă a ministerului.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate 9 341 doze de vaccin AstraZeneca și au fost înregistrate 303 reacții adverse ușoare. Specialiștii spun că în toate cazurile de reacții adverse este vorba de forme de nivel mediu și ușoare și prezintă sensibilitate în locul imunizării, oboseală, slăbiciune, dureri de cap, dureri musculare și/sau articulare, dar și frisoane cu febră. Febra de la 37 până la 38,5 grade este un lucru normal după administrarea oricărui vaccin și nu trebuie să îngrijoreze populația.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0