Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Experții bat alarma: Este necesar un lockdown de 2 săptămâni

© Sputnik / OsmatescoNinel Revenco
Ninel Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Abonare
În condițiile în care în Republica Moldova situația epidemiologică se agravează de la o zi la alta, instituirea unui lockdown este necesară pentru a opri răspândirea vertiginoasă a infecției. De această părere este doctorul habilitat în medicină, Ninel Revenco.
Specialiștii bat alarma: Este necesar un lockdown de 2 săptămâni

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", șefa grupului național de experți creat de Guvern pentru gestionarea vaccinării, Ninel Revenco, și-a exprimat îngrijorarea față de situația epidemiologică din țara noastră, referindu-se la creșterea numărului de cazuri grave, dar și persoanelor răpuse de coronavirus.

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Societate
Pacienții cu COVID nu mai au loc în spitale: Autoritățile impun restricții drastice
Potrivit ei, instituirea unui lockdown strict de cel puțin două săptămâni va înceteni transmiterea virusului în rândul populației.

"Eu aș pleda pentru un lockdown strict precum a fost în martie anul trecut – toată lumea să stea acasă, centrele comerciale și restaurantele să fie închise, transportul public sistat. Efectele s-au văzut imediat", a declarat invitata.

Mai mult, Ninel Revenco susține că aceasta ar fi cea mai optimă soluție la moment pentru a evita colapsul spre care se îndreaptă țara noatră.

"Nu aș vrea să recurgem la aceste măsuri, dar, în caz contrar, nu pot să-mi imaginez cum vom ieși și cum va respira sistemul medical care este arhiplin. Nu putem deschide paturi la nesfârșit și nici cadre medicale nu avem care să ne asigure tratamentul și supravegherea", a conchis expertul.

De menționat este că Comisiile Teritoriale de Sănătate Publică din câteva raioane au instituit alertă Cod Roșu de COVID-19 după ce au constat că situația pandemică s-a agravat considerabil în ultima perioadă. Este vorba de raioanele Cimișlia, Drochia, Hâncești și Ocnița. În Capitală sunt ocupate toate paturilor destinate bolnavilor de COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0