Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Coronavirus în Franța: Mărturiile unei moldovence

© Photo : Elena Lungu, poză din arhiva personalElena Lungu
Elena Lungu - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Abonare
Autoritățile franceze au impus numeroase restricții legate de pandemie, în legătură cu creșterea vertiginoasă a numărului de infectări. O moldoveancă stabilită în Franța a povestit despre starea de spirit a francezilor, dar și cum decurge procesul de vaccinare.
Coronavirus în Franța: Mărturiile unei moldovence

În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", Elena Buzu - moldoveanca stabilită în orașul Le Plessis-Robinson din Franța, a relatat că restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei sunt drastice, iar majoritatea populației respectă cu strictețe toate recomandările.

Astfel, în Franța este impusă restricția de a circula pe stradă de la 18:00 până la ora 06:00, excepție fiind doar dacă oamenii dețin adeverința de la muncă sau alte cazuri de urgență majoră.

Vaccinul AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Societate
Reacția Moldovei după ce Austria și Danemarca au suspendat vaccinul AstraZeneca
"Am avut o programare la medic și era la ora 18:45, adică după ora permisă și mergeam cu soțul la cabinetul medicului și nu era nimeni pe stradă. Ne simțeam deja cumva incomod, deși aveam acea adeverință că mergem la medic. În legătură cu creșterea numărului de cazuri se vorbește despre o restricție de circulație și în weekend", a precizat Elena Buzu.  

Cât privește procesul de vaccinare, femeia susține că până în prezent aproape șapte la sută din populația franceză a fost imunizată împotriva noului coronavirus, adică puțin peste trei milioane de persoane au primit prima doză de vaccin. Aproximativ 40 la sută din populație este reticientă cu privire la administrarea vaccinului.

"40 la sută din populația de aici nu s-ar vaccina sau se mai gândesc, dar oricum rata de reticiență a scăzut considerabil. Se aud multe voci care critică Franța pentru că vaccinarea decurge lent. Dacă nu greșesc, suntem pe al patrulea loc în Europa. Acum se discută dacă farmaciștii ar putea vaccina, ca procesul să ia o mai mare amploare", a punctat Elena Buzu.

De menționat este că jumătate din noile infectări cu coronavirus înregistrate în Franţa au la bază varianta britanică a SARS-CoV-2. Numărul de noi infectări cu coronavirus creşte din nou cu rapiditate. În cazul în care situaţia se va agrava, guvernul va hotărî înăsprirea restricţiilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0