Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Medic, despre eficacitatea vaccinului împotriva noilor tulpini de COVID

© Sputnik / OsmatescoLaura Țurcan
Laura Țurcan - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Abonare
Virusul SARS-COV-2 a suferit mutații și a dezvoltat mai multe tulpini. În acest sens, oamenii își pun o serie de întrebări cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID față de tulpinile mutante ale virusului.
Medic, despre eficacitatea vaccinului împotriva noilor tulpini de COVID

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Laura Țurcan, a explicat gradul de eficiență al vaccinurilor în fața noilor tulpini de coronavirus.

Specialistul a precizat că deși vaccinurile au fost dezvoltate înaintea apariției noilor tulpini, acestea îşi păstrează eficacitatea, iar datele arată că protejează foarte bine faţă de formele severe de boală.

Vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Societate
Decis: Câți bani a alocat Guvernul pentru procurarea vaccinului

"Vaccinurile aprobate de Agenția Medicamentului European, precum Phizer, Moderna, AstraZeneca și alte vaccinuri în lista de așteptare, este dovedit în studiile clinice că protejează și de alte tulpini", a subliniat Laura Țurcan.

Medicul epidemiolog a insistat asupra faptului că vaccinarea rămâne importantă, mai ales în contextul apariției de mutații ale coronavirusului. Totodată, ea a explicat că pentru stoparea răspândirii virusului, cel puțin 70 la sută din populația țării trebuie să se vaccineze.

Amintim că, în data de 2 martie, în Moldova a fost dat startul programului de vaccinare anti-COVID. În cadrul campaniei de imunizare sunt vaccinați mai întâi cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare, anestezie și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale.

Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului coronavirus au ajuns în Republica Moldova pe 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România. Iar pe 5 martie în țară au ajuns alte 14 400 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Este vorba la fel de preparatul AstraZeneca (producător - Coreea de Sud).

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0