Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Maria Zaharova a povestit ce este mai important în funcția de diplomat

© Photo : Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaОфициальный представитель МИД РФ Мария Захарова, архивное фото
Официальный представитель МИД РФ Мария Захарова, архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2021
Abonare
Într-un interviu acordat pentru RIA Novosti, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei a răspuns la întrebări despre cariera ei și despre cum sărbătorește 8 Martie.

Посольство Российской Федерации - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2021
Societate
Ambasada Rusiei le-a felicitat pe femei cu ziua de 8 Martie
CHIȘINĂU, 8 mart – Sputnik. Profesionalismul în diplomație este mai important decât genul. Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zakharova, a făcut această afirmație într-un interviu acordat RIA Novosti.

"Fiecare persoană are particularitățile sale. Unul este mai emoțional, altul este mai rezervat; unii au mai experiență profesională, alții au mai puțină experiență profesională. Mă uit doar din acest punct de vedere la colegii cu care interacționăm", a spus ea.

Zaharova a spus că nu-și împarte colegii și cei cu care trebuie să lucreze în sfera diplomatică în bărbați și femei.

PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Politică
PSRM l-a îndemnat pe șeful misiunii UE să respecte suveranitatea și independența Moldovei
"Desigur, femeile au și ele contribuția lor la diplomație. Mi se pare că femeile sunt probabil mai emoționale în unele momente, dar nu toate, aceasta nu este din nou o regulă generală, ei bine, se întâmplă și asta. Multe femei, mai ales dacă vorbim despre partenerii noștri occidentali, au un fel de agendă suplimentară pentru munca diplomatică, pentru eforturile diplomatice: ei apără drepturile femeilor, se ocupă de problemele de gen. Acest lucru este cu adevărat tipic pentru mulți. Dar, atunci când lucrezi, cel mai important este profesionismul", a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

Maria Zakharova a povestit și care este atitudinea ei față de forma de feminin pentru substantivele carte au doar forma de masculin (în română ar fi: pilot, chirurg. Acestea sunt substantivele epicene, adică substantivele care prezintă o formă unică pentru masculin și feminin - n.n.). Ea a spus că folosirea formei de feminin în cazul substantivelor epicene îi provoacă umorul.

Desigur, de Ziua Internațională a Femeii, era imposibil să nu întrebi o invitată despre cum sărbătorește 8 martie.

S-a dovedit că Maria Zaharova primește în principal flori și cărți poștale în această zi, iar trei membri ai familiei sale sunt responsabili de bucătărie.

Putin a felicitat femeile cu prilejul zilei de 8 martie - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2021
Rusia
Putin a felicitat toate femeile cu prilejul zilei de 8 Martie
"Încercăm cumva să gătim totul împreună acasă. Avem o echipă atât de prietenoasă: mama mea, fiica mea. Ne place să ne gestionăm pe noi trei în bucătărie. Apropo, nu ne amestecăm niciodată unul în treaba altcuiva. Nu-i înțeleg pe cei care afirmă că două gospodine nu au loc într-o singură bucătărie. Avem trei gospodine și ne simțim grozav ", a spus Zaharova în interviul pentru RIA Novosti.

Din 8 martie, a remarcat Zaharova, felicitările se fac în principal cu flori și cărți poștale.

Cum o vor felicita cei de acasă, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe rus nu știe din timp. "Vom pune masa împreună cu prietenoasa noastră echipă feminină. Și cum vom fi felicitate, voi putea afla doar pe 8 martie. În ajun, nu este primit să întrebăm de cadouri. Ne plac surprizele ", a spus ea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0