Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM l-a îndemnat pe șeful misiunii UE să respecte suveranitatea și independența Moldovei

© Sputnik / Mihai CarausPSRM
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Partidul Socialiștilor își exprimă „nedumerirea” în legătură cu declarațiile „scandaloase” ale unor ambasadori străini. Formațiunea critică în special o declarație a șefului misiunii UE, considerând-o „intervenție gravă în treburile interne ale unui stat suveran”.

CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Partidul Socialiștilor (PSRM), condus de fostul președinte Igor Dodon, își exprimă, într-o declarație difuzată marți, 23 februarie, „nedumerirea în legătură cu declarațiile frecvente și scandaloase” ale unor ambasadori acreditați în Republica Moldova, pe care le consideră „o intervenție gravă în treburile interne ale unui stat suveran”.

PSRM  - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Politică
Deputați PSRM: Parlamentul va vota o nouă lege despre funcționarea limbilor

Potrivit socialiștilor, „în special, șeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Mihalco, într-un interviu”, „și-a permis să facă comentarii dure cu privire la Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Moldova”.  

„Vina acestui organ, potrivit diplomatului european, constă în metode insuficiente de combatere a „dezinformării și a știrilor false”, adică cu acele mass-media care exprimă punctul de vedere „greșit”. În același interviu, domnul Mihalco solicită de fapt CCA să introducă cenzura mijloacelor de informare inacceptabile Uniunii Europene”, menționează formațiunea.

Totodată, adaugă PSRM, oficialul european, într-un alt interviu, „a criticat legile adoptate de Parlamentul Republicii Moldova”, spunând că „aceste legi „dubioase” „au aruncat țara înapoi”.

„Despre ce legi este vorba?”, ar dori să clarifice PSRM cu Mihalco.

Заместитель руководителя администрации президента РФ – пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Politică
Kremlinul a comentat informațiile privind pregătirea noilor sancțiuni de către SUA și UE

„Poate vă referiți la Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, care stabilește în țară norme europene de egalitate lingvistică și interetnică?

Sau este vorba despre Legea care prevede anularea cenzurii rușinoase a știrilor rusești și programelor informațional-analitice, care a fost introdusă la inițiativa oligarhului fugar Vlad Plahotniuc și a subminat parteneriatul nostru cu Federația Rusă?

Sau poate că trimisul UE este nemulțumit de anularea unei alte legi antisociale rușinoase care a pus povara pentru returnarea miliardului furat pe umerii cetățenilor, inclusiv a pensionarilor, familiilor numeroase, mamelor singure?

Sau respectatul oficial european nu este mulțumit de Legea privind reducerea vârstei de pensionare pentru cetățenii țării noastre, adoptată de Parlamentul Moldovei?

Sau domnului Mihalco nu îi plac legile care consolidează statutul autonomiei găgăuze în Republica Moldova?” – aceste întrebări i le adresează PSRM șefului misiunii UE.  

Socialiștii spun că „legile adoptate la inițiativa fracțiunii PSRM în Parlament în decembrie 2020 corespund nevoilor și aspirațiilor majorității populației din Republica Moldova și obligațiilor pe care Partidul Socialiștilor le-a făcut față de alegătorii săi înainte de alegerile parlamentare”.

Partidul Socialiștilor îl „îndeamnă pe șeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Mihalco, precum și toți reprezentanții corpului diplomatic acreditat în țara noastră, să respecte independența și suveranitatea Republicii Moldova, să respecte statutul unui diplomat și să nu încalce eticheta diplomatică”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0