Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte vehicule sunt înmatriculate în Moldova

Abonare
Potrivit celor mai recente date ale Agenției Servicii Publice, în Registrul de stat al transporturilor figurează peste un milion de vehicule. Vedeți în infograficul nostru cum sunt repartizate acestea în unitățile teritorial-administrative.

În țara noastră sunt înregistrate peste un milion de mașini, mai exact, 1 077 922 de vehicule. Datele statistice reflectă situația de la 1 februarie 2021.

Pe primul loc în Topul localităților cu cele mai multe mijloace de transport, deloc surprinzător, se situează municipiul Chișinău, cu un total de aproape 318 mii de mașini.

În Capitală au fost aduse 20 de troleibuze noi - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Societate
Parcul de troleibuze a fost suplimentat: De când unitățile de transport vor ieși pe linie

Capitala țării este urmată în top de municipiul Bălți, cu aproape 49 de mii de vehicule. Ceva mai puține automobile sunt înregistrate în UTA Găgăuzia - peste 47 de mii.

Printre raioanele țării, primele trei locuri sunt deținute de Orhei, Ialoveni și Cahul, aici fiind înregistrate câte aproximativ 33 de mii de mijloace de transport. Raioanele cu cele mai puține mașini sunt Basarabeasca și Dubăsari, câte aproximativ 8 mii de mașini.

Aproape 70 de mii dintre toate mijloacele de transport sun autoturisme, în jur de 20 de mii – camioane.

În Registru mai figurează peste 63 de mii de remorci, peste 52 de mii de tractoare, aproape 48 de mii de motociclete, 22 de mii de autobuze și aproape 14 mii de semiremorci.

Datele statistice ale Agenției Servicii Publice reflectă situația la data de 1 februarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0