Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine sunt șomerii din Moldova: Ce studii și vârste au

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2021
Abonare
În Republica Moldova aproape 26 mii de persoane au statut de șomer, dintre care aproximativ 4000 au fost înregistrați la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă doar în luna ianuarie 2021.
Cine sunt șomerii din Moldova: Ce studii și vârste au

În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", șeful Serviciului de monitorizare din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Marcela Ganea, a declarat că cei mai mulți șomeri înregistrați în anul curent sunt din mediul rural – circa 68 la sută, iar cei din mediul urban depășesc 30 de procente.

Oficiu - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Societate
Important pentru cei care caută un loc de muncă: Câte posturi vacante sunt în Moldova
"Circa 66 procente au studii gimnaziale, liceale și nu dețin o calificare profesională. Majoritatea șomerilor înscriși au între 16-35 de ani. 46 la sută sunt femei și 54 procente bărbați", a remarcat pentru Sputnik Marcela Ganea.

Potrivit specialistului, cei mai mulți șomeri sunt înregistrați în municipiul Chișinău, Ungheni și Drochia. Pe lângă cursurile de formare profesională, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă intruiri la locul de muncă în cadrul unităților, aceasta fiind o măsură nouă de stimulare a celor care nu au o experiență în domeniu.

Comparativ cu anul precedent, numărul șomerilor a crescut cu 30 de procente.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0