Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru cei care caută un loc de muncă: Câte posturi vacante sunt în Moldova

© Pixabay / 12019Oficiu
Oficiu - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Abonare
Peste șase mii de locuri de muncă sunt vacante în Republica Moldova. Aproape 70 la sută dintre acestea sunt pentru muncitorii necalificați.

CHIȘINĂU 25 feb - Sputnik. Potrivit șefului Serviciului de monitorizare din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Marcela Ganea, anul trecut au fost 24 de mii de locuri vacante. În acest an cifrele s-au schimbat însă. Astfel, peste șase mii de locuri sunt propuse pentru șomeri. Cele mai multe posturi se oferă în Capitală, în municipiul Bălți, în raioanele Orhei, Ungheni, Anenii Noi și Nisporeni. 

Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2020
Societate
Cele mai bine plătite locuri de muncă: Care sunt acestea

„70 la sută din numărul locurilor de muncă sunt pentru muncitorii necalificați, practic cele mai multe locuri sunt pentru această categorie. De exemplu, se caută lucrători în industria textilă. Avem foarte multe locuri de muncă de cusătorese, croitori, confecționeri, după care vine domeniul de transport și telecomunicații. Se caută conducători auto, taxatori, lăcătuși și tot ce ține de telecomunicații, electricitate”, a precizat Marcela Ganea.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1786 de locuri de muncă, constituind aproape 30% din numărul total de locuri vacante. Specialistul din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă susține că instituția le oferă șomerilor o gamă largă de servicii, ca aceștia să-și poată găsi locul potrivit de muncă. 

„Șomerii care vin la noi se înregistrează, iar rolul nostru este să intermediem aceste două părți și să găsim cel mai potrivit loc de muncă pentru persoană atât ca să satisfacem și cererea, cât și oferta. (...) Avem un spectru larg de servicii:  ghidare, informare, intermediere și cursuri de formare, subvenționarea locurilor de muncă, stagii, instruirea la locul de muncă, astfel încât să oferim angajatorului forță de muncă calificată”, a menționat specialistul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0