Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Investiții de milioane: Câte locuri de muncă urmează să fie create în Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Ștefăneț
Igor Ștefăneț - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Abonare
Rezultate remarcabile în pofida pandemiei. În Republica Moldova au fost atrași cinci investitori din trei țări ale lumii. Iată în ce domenii au fost făcute investițiile.
Investitorii străini crează locuri de muncă în Moldova

În anul 2020, pe plan mondial investițiile au scăzut cu 43 la sută, însă pentru Republica Moldova a fost un an de bun augur în acest sens. Deși s-au închis multe afaceri cu experiență de câțiva ani și mulți oameni au rămas fără loc de muncă, există și o altă parte a monedei.

Constantin Cojocaru - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2018
Proiecte de succes: Primarul municipiului Edineț a atras investiții de milioane de lei
Potrivit șefului Direcției Investiții și Protejarea Investițiilor din cadrul Agenției de Investiții, Igor Ștefăneț, în Republica Moldova au fost atrași cinci investitori străini din trei țări, în trei sectoare, cu valoarea investiției de 30 milioane de euro. Aceștia urmează să creeze între 1200-1600 locuri de muncă.

"Sunt trei investitori din Germania, unul din Federația Rusă și unul din Marea Britanie. Domeniile de activitate sunt diverse: producerea materialelor izolatoare pentru construcții și industria grea, generatoare electrice, electronică și altele. Unii au început construcția, alții au deja 75 procente activitate. Investițiile vor fi la Bălți, Ungheni și Parcul Industrial Edineț", a precizat Igor Ștefăneț.

Mai mult, Agenția de Investiții este în proces de negociere cu alți șapte investitori străini care ar putea să-și lanseze în viitorul apropiat activitatea în țara noastră. Astfel, vor fi create locuri de muncă pentru cetățenii noștri, iar economia țării va cunoaște o dezvoltare ascendentă în mai multe domenii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0