Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proiecte de succes: Primarul municipiului Edineț a atras investiții de milioane de lei

© Sputnik / OsmatescoConstantin Cojocaru
Constantin Cojocaru - Sputnik Moldova
Abonare
Constantin Cojocaru a fost ales în funcția de primar al municipiului Edineț din anul 2007.
Proiecte de succes: Primarul municipiului Edineț a atras investiții de milioane de lei

Pe parcursul celor trei mandate al lui Constantin Cojocaru, municipiul Edineț a trecut prin multe schimbări care au fost generate de investițiile străine aduse la nordul Republicii Moldova.

"Încă de la începutul primului mandat, în anul 2007, aveam intenția de a face o zonă industrială în Edineț. În urmă cu cinci ani am reușit să deschidem un asemenea parc industrial. Inițial ne axam să investim în sectorul agroalimentar. Astfel am adus investitori din Ucraina, Polonia și Germania, iar la moment avem 5 rezidenți foarte mari cu o investiție de peste 400 milioane de lei, una destul de solidă pentru municipiul nostru. Recent a fost dată în exploatare și o linie de uscare a fructelor", a precizat Cojocaru.

Mai mult decât atât, Constantin Cojocaru spune că este implicat în negocieri și cu colegii din Letonia și Slovacia, iar până în anul 2020 speră că va reuși să atragă noi investiții pentru comunitate. Totodată, în cadrul proiectului "Primarii pentru creșterea economică" au fost prevăzute 200 de cadre tinere care vor fi școlarizate conform cerințelor pentru a-și găsi un loc de muncă în parcul industrial din Edineț.

"Mulți primari astăzi se plâng că nu le ajung resurse financiare. Întrebarea mea este: ce-au făcut ca să le ajungă bani? A fi primar nu este un lucru atât de ușor în esență, dar dacă îți faci datoria cu cinste și cu onoare lucrurile sunt într-o continuă mișcare. De fiecare dată primesc o doză de plăcere atunci când văd mai multe lucruri realizate pentru comunitate", a punctat primarul.

Mai multe informații despre activitatea primarului municipiului Edineț aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0