Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șeful CFM ar urma să se prezinte la Parlament pentru audieri: Cerințele feroviarilor

© Sputnik / Mihai CarausParlament
Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Abonare
Reprezentanții Comisiei parlamentare speciale privind analiza situației economico-financiare a Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldovei” au discutat cu angajații întreprinderii. Șeful întreprinderii ar urma să fie audiat în următoarea săptămână.

CHIȘINĂU 4 mart - Sputnik. Angajații CFM au avut posibilitatea de a discuta cu reprezentanții Comisiei parlametnare speciale privind analiza situației economico-financiare a Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldovei”.

Протест железнодорожников в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Societate
Feroviarii se adresează Parlamentului - „Murim de foame, vă rugăm să ne auziți”
Astfel, în cadrul ședinței Comisiei, angajații CFM au cerut ca statul să întreprindă măsurile necesare pentru depășirea crizei financiare cu care instituția se confruntă de mai multe luni.

Totodată, pe acest subiect s-au expus și membrii Comisiei, dar și vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, și deputatul Radu Marian. 

Muncitorii de la Calea Ferată din Moldova au declarat că prima lor revendicare este este achitarea în cel mai scurt timp a restanțelor salariale de patru luni. Totodată, reprezentanții CFM au cerut compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru anii 2015-2021.

Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Societate
Moldova, la un pas de lockdown? Declarația premierului interimar Ciocoi - Video
În urma discuțiilor, s-a decis ca, în următoarea săptămână, la ședința Comisiei, să fie audiat directorul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”. Acesta urmează să prezinte situația actuală de la întreprindere, astfel ca ulterior să se decidă pașii următori pentru a putea fi soluționată problema feroviarilor. 

Precizăm că angajații mai multor noduri feroviare, care nu și-au primit salariile de câteva luni și protestează încă din luna decembrie, au ieșit joi la o nouă acțiune de protest.

Datoriile Căii Ferate a Moldovei au ajuns la 665 de milioane de lei, dintre care 92 de milioane de lei sunt restanțe salariale. Anterior, mai mulți deputați au spus că CFM ar putea falimenta, iar autoritățile statului ar trebui să intervină pentru a salva această întreprindere strategică.

La Întreprinderea de Stat CFM activează în jur de 6 800 de angajați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0