Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova, la un pas de lockdown? Declarația premierului interimar Ciocoi - Video

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov
Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Abonare
Premierul interimar susține că în țara noastră ar putea fi declanșat lockdown, având în vedere că a crescut simțitor numărul cazurilor noi de COVID-19.

CHIȘINĂU, 4 mar - Sputnik. Declarațiile despre un posibil lockdown au fost făcute de Aureliu Ciocoi la un post privat de televiziune,

Premierul interimar afirmă că acest lucru este recomandat de către Organizația Mondială a Sănătății.

 „Suntem în pragul declanșării unui lockdown pe o scurtă perioadă de timp, ca să vedem dacă ne permitem să minimizăm cazurile. Acest lucru recomandă toți experții internaționali, inclusiv OMS, însă un lockdown eficient nu-l putem face fără ajutorul forțelor de ordine. În controlul lockdown-ului trebuie antrenate și efectivele Armatei Naționale.

Oficialul a remarcat că acest lucru poate fi implementat doar prin decizia reprezentanților tuturor ramurilor puterii în stat.

В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Societate
Care vaccin este mai eficient: Sputnik V sau AstraZeneca - expert moldovean

„Lucru care poate fi făcut exclusiv prin declararea stării de urgență, doar de Parlamentul Republicii Moldova. Acest lucru poate fi făcut prin consolidarea tuturor puterilor în stat atunci când se va ajunge să luăm decizia respectivă. Până atunci mai sunt acțiuni pe care le întreprindem, dar n-am să le numesc acum”, a declarat Ciocoi în cadrul unei emisiuni.

Ciocoi recunoaște însă că introducerea lockdown-ului în țara noastră ar putea paraliza economia și așa grav afectată de pandemie.

„Din punct de vedere economic, este adevărat că un lockdown pentru Republica Moldova este foarte riscant, inclusiv din punct de vedere financiar, o paralizie a economiei naționale nicidecum nu aducem profit în bugetul Republicii Moldova, or bugetul Republicii Moldova nu este în cea mai fericită situație în condițiile actuale”, a punctat premierul interimar. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0