Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moldovenii vaccinați vor primi certificat de confirmare: Cum va arăta

© Sputnik / Mihai CarausDaniela Demișcan
Daniela Demișcan - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Abonare
După administrarea celei de-a doua doze de vaccin, moldovenii vor primi un certificat de confirmare a imunizării împotriva COVID-19. Despre acest lucru a anunțat șefa Direcției Politici în Domeniul Sănătății Publice din cadrul Ministerului Sănătății, Daniela Demișcan.
Moldovenii vaccinați vor primi certificate de confirmare

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", Daniela Demișcan a precizat că, în conformitate cu Ordinul Nr.93 aprobat de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, fiecare cetățean al țării noastre căruia i se va administra și cea de-a doua doză de vaccin va primi un certificat de confirmare.

Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Societate
Decis! Vom putea intra în țară doar cu testul negativ la COVID-19
Certificatul va fi eliberat în cadrul instituției medicale unde va avea loc administrarea și va fi eliberat imediat după procedura de imunizare.

"Certificatul va fi într-o formă simplă, va fi indicat IDNP-ul persoanei, instituția care a efectuat vaccinul, doza de vaccin, producătorul, seria de licență în limba de stat, engleză și rusă", a precizat Daniela Demișcan.

Potrivit specialistului, certificatul de vaccinare ar putea permite călătoriile fără restricții în alte țări, dacă acest lucru va fi solicitat la trecerea frontierei.

Totuși, deocamdată, la nivel european nu s-a luat o decizie referitor la obligativitatea deținerii unui asemenea certificat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0