Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis! Vom putea intra în țară doar cu testul negativ la COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică susține că situația epidemiologică din țară se agravează și a luat astăzi noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova vor fi obligate să prezinte la intrarea în țară rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. 

Люди и общественный транспорт  - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Societate
Transportul public, sistat în weekend în municipiul Chișinău

Această restricție intră în vigoare din data de 5 martie.

„Excepție fac copiii până la 5 ani, conducătorii auto ale vehiculelor rutiere de transport marfar şi ale vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire a aeronavelor, navelor şi brigăzile şi personalul de deservire a garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confiramtiv de administrare a vaccinului”, se menționează într-un comunicat de presă emis după decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate publică. 

Cetățenii care nu vor prezenta testul vor fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Tot astăzi, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis închiderea școlilor din data de 1 martie și trecerea la învățământul de la distanță.

De asemenea, a fost suspendată circulația transportului public în municipiul Chișinău în zilele de weekend. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0