Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Baptiștii moldoveni iau atitudine privind vaccinarea - Iată ce le cer autorităților

© Sputnik / Miroslav RotariВалериу Гилецки
Валериу Гилецки - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Abonare
Conducerea Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova a luat atitudine față de procesul de vaccinare anti-COVID -19, care a demarat recent, cerându-le autorităților să nu-i oblige pe cetățeni să se vaccineze, deși, în fond, nu se opune vaccinării.

Ion Sturza - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Începe prigoana împotriva celor care refuză vaccinul? - Sturza contra găgăuzilor
CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Conducerea Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova și-a prezentat poziția în privința vaccinării, aceasta fiind publicată pe pagina de Facebook a pastorului Valeriu Ghilețchi, care anterior a deținut funcția de vicepreședinte al Parlamentului.

În primul rând, vom nota că Uniunea Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova le cere autorităților să nu oblige pe nimeni să se vaccineze. Dar precizează că cei care refuză să se vaccineze nu pot invoca motive de ordin spiritual, dat fiind că vaccinarea nu este un păcat.

Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Societate
Moldova, la un pas de lockdown? Declarația premierului interimar Ciocoi - Video
"Considerăm că vaccinarea trebuie să fie benevolă. De aceea, facem un apel către autorități, să nu introducă vaccinarea obligatorie împotriva COVID 19. Decizia de a ne vaccina sau de a nu ne vaccina trebuie să fie luată de fiecare în funcție de riscurile personale de sănătate și de posibile reacții adverse fără însă ca să fie invocate motive de ordin spiritual. Ținem să menționam, că oricine decide să se vaccineze nu păcătuiește", precizează Conducerea Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova.

Mai mult, liderii spirituali ai Bisericii Baptiste spun că vaccinul este asemenea unui medicament, care, de-a lungul secolelor, au prevenit multe boli contagioase: "Considerăm că vaccinurile sunt la fel ca și medicamentele obișnuite cu diferența că un medicament ne ajută în tratarea bolii, iar un vaccin ne ajută în prevenirea ei. Descoperirea vaccinurilor în sec. XVIII a fost o mare binecuvântare pentru omenire în lupta cu bolile infecțioase și prevenirea lor, medicii creștini jucând unul din cele mai importante roluri în acest domeniu".

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
"Preferăm un alt vaccin" – de ce unii medici din Moldova refuză să se vaccineze
În final, Conducerea Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova le cere tuturor ca opiniile pro-vaccin și anti-vaccin să nu devină motiv de dezbinare între reprezentanții acestui cult.

"Facem un apel către toți ca să păstrăm o mărturie frumoasă atât în cadrul Bisericii, cât și în afara ei, indiferent de opiniile personale pe care le avem cu privire la vaccinare. Suntem chemați să fim lumină și sare, având o purtare bună în mijlocul satelor și orașelor noastre. Cei care se vor vaccina să nu-i judece pe cei care nu se vaccinează, iar cei care decid să nu se vaccineze să nu-i condamne pe cei care se vaccinează", a conchis în apelul său Conducerea Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0