Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Învățământul online: Cum comentează specialiștii noile măsuri

© Sputnik / Mihai CarausDaniela Demișcan
Daniela Demișcan - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Abonare
Părinții au semnat o petiție prin care și-au exprimat nemulțumirea privind revenirea la învățământul online până pe 15 martie. Pe de altă parte, centrele comerciale, restaurantele și piețele își continuă activitatea – fapt ce a stârnit nedumeriri în rândul populației.
Învățământul online: Cum comentează specialiștii ultimele măsuri

Mai mulți părinți le-au cerut autorităților din Sănătate să revizuiască decizia cu privire la învățământul de la distanță. În cadrul emisiunii "ATITIUDINI", șefa Direcției Politici în Domeniul Sănătății Publice din cadrul Ministerului Sănătății, Daniela Demișcan, a vorbit despre acțiunile pe care le-ar putea întreprinde autoritățile în acest sens și de ce au fost necesare acestor măsuri.

Potrivit invitatei, decizia de a trece la învățământul exclusiv online, cel puțin pe o perioadă de 14 zile, a fost o măsură necesară și rezonabilă pentru a micșora răspândirea virusului în rândul populației și mai cu seamă în cadrul instituțiilor de învățământ.

"Vom examina această petiție, dar în primul rând pentru noi este siguranța copiilor. Moldova nu este unica țară în care au loc astfel de manifestații, orice măsură aduce nemulțumiri, dar sunt măsuri recomandate de specialiști pentru a opri circulația virusului. Astfel, este asigurat și procesul educațional, dar și copiii sunt în siguranță", a remarcat în studioul Radio Sputnik Moldova, Daniela Demișcan.

Cât privește activitatea centrelor comerciale, restaurantelor și piețelor, acestea continuă să presteze servicii conform unui regim special de muncă, iar agenții economici trebuie să se conformeze unor măsuri mai drastice. Totuși, dacă numărul de cazuri va continua să crească, responsabilii iau în calcul și posibilitatea de a sista aceste activități.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Societate
Așa nu se mai poate: Părinții ies la protest - detalii
"Situația economică din țară este precară, motiva pentru care activitatea agenților economici nu a fost sistată, deși specialiștii din sănătate au fost de altă părere. Totuși, totul trebuie să fie echilibrat și reglementat corect, cu păstrarea normelor de siguranță", a punctat specialistul.

Precizăm că Comisia Națională Excepțională de Sănătate Publică a instituit un regim special de activitate la nivel național, din cauza creșterii numărului persoanelor infectate cu COVID-19 și a deceselor provocate de infecție.

Ca urmare, în perioada 1-15 martie, elevii vor învăța online, iar instituțiile de stat și private vor organiza procesul de lucru de la distanță. Nici instituțiile culturale nu vor putea desfășura spectacole și concerte, iar transportul public în municipiul Chișinău va fi sistat în weekend.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0