Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă ediție a Festivalului „Zilele Creangă”: Programul evenimentului

© Sputnik / OsmatescoEugenia Bejan
Eugenia Bejan - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
În perioada 1-5 martie, în Republica Moldova se va desfăşura Festivalul „Zilele Creangă”, ediţia a XI-a. Organizatorii au pregătit un program amplu de activități.
O nouă ediție a Festivalului „Zilele Creangă”: Programul evenimentului

În pofida condițiilor dificile și a numeroaselor restricții, evenimentul se va desfășura în format online, a declarat pentru Sputnik Moldova directorul Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”, Eugenia Bejan.  

"Este o ediție neobișnuită, pentru că în virtutea condițiilor destul de dificile și a numeroaselor restricții, participanții își vor da întâlnire online. Activitățile vor fi transmise LIVE pe pagina de Facebook a Bibliotecii", a precizat Eugenia Bejan.

Directoarea Bibliotecii a menționat că evenimentul va reuni instituţii din România şi Republica Moldova, iar pentru prima dată participă la festival Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă” de la Bălţi. În cadrul Festivalului vor participa elevi, cadre didactice, cercetători, scriitori, artişti și bibliotecari.

Vitalie Răileanu - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Festival organizat de ziua poetului Grigore Vieru
"Programul festivalului va începe cu depuneri de flori la bustul lui Ion Creangă de pe Aleea Clasicilor din Chișinău și la bustul scriitorului din Parcul Copou din Iași. În aceeași zi, va avea loc Colocviul „Ion Creangă al meu”, în al cărui cadru scriitori, cercetători, profesori și elevi își vor împărtăși propria experiență legată de descoperirea și percepția actuală a creației bunicului de la Humulești", a relatat Eugenia Bejan.

În cea de-a doua zi a Festivalului, pe 2 martie, Institutul de Filologie Română „B. P. Hasdeu” va organiza Simpozionul „Ion Creangă: lumea lui şi lumea noastră postmodernă”, la care vor prezenta comunicări renumiți academicieni, doctorii în filologie ș.a. Pe 3 şi 4 martie, vor participa în program bibliotecile pentru copii din Orhei şi Bălţi, care poartă numele Ion Creangă.

Festivalul „Zilele Creangă” se va încheia pe 5 martie, cu Parada povestitorilor „Hai mai bine despre copilărie să vorbim”, ediţia a VI-a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0