Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Festival organizat de ziua poetului Grigore Vieru

© Sputnik / Rodion ProcaVitalie Răileanu
Vitalie Răileanu - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Abonare
De ziua regretatului poet Grigore Vieru, Biblioteca „Onisifor Ghibu” va găzdui Gala Festivalului-Concurs Republican "Floarea omeniei".
Festival organizat de ziua poetului Grigore Vieru

În data de 14 februarie, la Biblioteca "Onisifor Ghibu" din Capitală, se desfășoară cea de-a X-a ediție a Festivalului Republican de Creație Artistică dedicat poetului naţional Grigore Vieru.

Elias Tadeus - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2020
Cuvintele care i-au marcat destinul: Ce i-a spus regretatul Vieru unui tânăr compozitor
În cadrul concursului, tinerii din întreaga țară se întrec la patru probe speciale: recital de poezie, creație muzicală, creație literară proprie și creație de artă plastică.

"În acest an, din cauza pandemiei, o parte din activități vor fi desfășurate online. Totuși, instituția va găzdui picturile expuse de concurenți și vom audia interpretările muzicale și orhestrale", a declarat pentru Sputnik directorul Bibliotecii, Vitalie Răileanu.

Potrivit lui, prestația finaliștilor va fi evaluată de către un juriu profesioniști, iar câștigătorii se vor alege cu premii de valoare.

Festivalul va fi inaugurat cu depunere de flori la bustul poetului Grigore Vieru, situat pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0