Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Urechean: Sandu vrea să-și supună întreaga țară, oamenii și legile

© Sputnik / OsmatescoСерафим Александрович Урекян
Серафим Александрович Урекян - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2021
Abonare
Veteranul politicii moldovenești a numit periculoasă interpretarea legilor și a Constituției, pe care președintele trebuie să o respecte cu sfințenie în virtutea funcției sale.

CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Pentru o dezvoltare sistematică și durabilă a statului, pentru ca țara să avanseze, nu stagneze și să bată pasul pe loc, politicienii trebuie să respecte legile și Constituția Republicii Moldova, oferind un exemplu pentru toți ceilalți.

Конституционный суд - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Politică
Expert: Perspectiva anticipatelor este împinsă într-un viitor incert
 Declarația a fost făcută în studioul Rasio Sputnik Moldova de către fostul primar al Chișinăului Serafim Urechean, care a comentat situația acută de criză din fruntea statului, care a început din momentul interpretării de către președintele Maia Sandu a prevederilor Legii fundamentale a țării.

„Capriciile unor elemente individuale ale puterii nu ar trebui să fie în prim-plan. Vor să împingă cetățenii republicii la limită, să-și îngroape economia. Se pare că situația critică cu pandemia nu le este suficientă, când câte 1600 de cazuri noi de infectare cu coronavirus sunt înregistrate în țară pe zi", a remarcat interlocutorul, comentând situația dificilă din țară.

Potrivit lui Urechean, președintele și alți reprezentanți ai puterii din republică s-au distanțat simțitor de problemele cetățenilor, de problemele de vaccinare în masă a populației și nu atrag atenția nici la numărul mare de oameni din Moldova care mor din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19.

"Republica practic nu este guvernată acum. Ea se clatină ca o barcă de hârtie. Biata noastră Moldova a fost lăsată abandonată și înșelată într-o situație de criză", a adăugat Urechean.

Teodor Cârnaț  - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Politică
Ce se va întâmpla dacă Sandu va respinge noul candidat la funcția de premier - expert

El a mai remarcat că niciunul dintre cei care se află în funcții înalte nu are dreptul să uite de statul de drept și de responsabilitatea generală față de popor.

"Ceea ce se întâmplă astăzi miroase a anarhie. Când președintele țării ignoră principalele dispoziții ale Constituției, este îngrozitor. A jurat pe textul Constituției că va îndeplini toate aceste norme", a subliniat politicianul, adăugând că puterea supremă din țară aparține oamenilor care au ales parlamentul. „Dar când un președinte cu puteri înguste încearcă să-și supună parlamentul și guvernul, acest lucru va duce la consecințe foarte grave pentru țară și pentru oameni”, a remarcat el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0