Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă la frontierele de stat: Iată câți cetățeni au fost sancționați

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăPoliția de Frontieră - Vama Leușeni
Poliția de Frontieră - Vama Leușeni - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Abonare
26 de cetățeni au fost sancționați la graniță pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva noului coronavirus. 

CHIȘINĂU 27 feb - Sputnik. Poliția de Frontieră anunță că în punctele de trecere a graniței au fost înregistrate 14 245 de traversări în perioada 26 - 27 februarie. 

Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Societate
Decis! Vom putea intra în țară doar cu testul negativ la COVID-19
Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 974 de traversări, dintre care 4 196 de treceri la frontiera moldo-română, 1 736 de treceri la frontiera cu Ucraina și 1 042 de treceri aeriene.

Toate persoanele care au traversat frontiera de stat au fost supuse controlului, iar 230 de persoane au venit din țări cu risc sporit epidemiologic și au fost nevoite să completeze fișele epidemiologice individuale. Potrivit Poliției de Frontieră, nicio persoană din cele care au traversat frontiera nu au prezentat simptome ale COVID-19.

26 de persoane s-au ales cu amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse de către autorități în contextul pandemiei. 

De asemenea, peste 180 de persoane au telefonat la Linia Verde a Poliției de Frontieră pentru a primi consultații despre situația de la hotar, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Amintim că vineri seara Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis că începând cu data de 5 martie, cei care vor itra în Republica Moldova trebuie să prezinte la frontiera de stat testul negativ la COVID-19, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Cetățenii care nu vor prezenta testul vor fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0