Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cresc prețurile la produse alimentare: Ce categorii sunt vizate?

© Sputnik / Mihai CarausDiana Crudu
Diana Crudu - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Abonare
În cadrul emisiunii "Obiectiv" de la Radio Sputnik Moldova producătoarea și autoarea mai multor inițiative de dezvoltare Diana Crudu a vorbit despre situația creată în jurul sectorului agricol în condiții de pandemie, cât și despre impactul crizei asupra prețurilor.
Creșterea prețurilor la produse alimentare: Ce categorii sunt vizate?

Criza provocată de COVID-19 a afectat grav domeniul agriculturii din țara noastră. Pe lângă aceasta și seceta din 2020 are consecințe nefaste asupra producției autohtone.

Activistul civic Diana Crudu a declarat în studioul Spuntik că spre exemplu, producătorii de carne de pasăre riscă să rămână într-o lună sau două fără cereale, iar animalele ar putea rămâne fără hrană.

"Deja a crescut prețul pentru carnea de pui și există marele risc să continuie o ușoară creșterere. Desigur că majorarea prețurilor la produsele de bază trage după sine și creșterea prețurilor la alte produse. Plus și creșterea prețurilor la carburanți influențează aceste scumpiri", a declarat Diana Crudu.

Producătorul susține că în această situație lucrurile trebuie abordate cu maximă delicatețe, iar societatea și autoritățile trebuie să vină în ajutorul producătorilor locali.

Ce soluții propune Diana Crudu aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0