Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Numărul șomerilor a crescut simțitor - ce se întâmplă pe piața muncii

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Abonare
Câți oameni fără loc de muncă sunt astăzi în Moldova și cum a influențat pandemia de COVID-19 numărul șomerilor în țara noastră? Detalii am aflat de la șeful Serviciului de monitorizare din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Marcela Ganea.
Uimitor: Câți șomeri sunt înregistrați în Moldova

În anul 2020, lunar, cifra medie a persoanelor care s-au înregistrat cu statut de șomer la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă varia între 3-4 mii. Excepție a fost luna aprilie, atunci când au fost înregistrate aproximativ 9 mii de cereri.

computer - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2020
Societate
Important pentru șomeri: Iată ce vor putea să facă fără să stea la coadă
"Din cauza pandemiei avem mai mulți șomeri aflați la evidență. În aprilie-mai 2020 am avut un flux mai mare de persoane care s-au înregistrat și care s-au adresat la Agențiile Teritoriale pentru Ocuparea Forței de  Muncă. Treptat, din luna iunie cifra a început să scadă – fie că persoanele au plecat peste hotare, fie și-au găsit un loc de muncă", a declarat pentru Sputnik Marcela Ganea.

Potrivit specialistului, în ianuarie 2021 au fost înregistrați circa 3500 de șomeri noi. În total, în prezent, în țara noastră sunt înregistrați oficial 26 de mii de șomeri, 49 la sută fiind femei.

Comparativ cu anul precedent, numărul șomerilor a crescut cu 30 de procente.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0