Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce citim azi? Cărți, recomandate de criticii literari

© Sputnik / Mihai CarausVictoria Fonari
Victoria Fonari  - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Abonare
Două apariţii editoriale semnate de scriitoarea şi profesorul universitar Victoria Fonari au fost menţionate de criticii literari drept cărţi ce trebuie neapărat să fie prezente în biblioteca fiecărui cititor.
Ce citim azi? Cărți, recomandate de criticii literari

Scriitoarea Victoria Fonari impresionează cu apariții editoriale deosebite."Jurnalul micului călător din Chișinău" este noua carte destinată copiilor, dar și adulților care doresc să descopere Capitala țării noastre. De fapt, cititorii vor rămâne impresionați de orașul plin de locuri deosebite, susține Victoria Fonari.

"Această carte este un omagiu adus orașului în care am copilărit. Îmi doresc ca toți cititorii să cunoască istoria locurilor fascinante, să descopere străzile din Capitală prin prisma istorioarelor și imaginilor ilustrate în această carte. Pare că știți orașul la perfecție, dar de fapt veți afla lucruri deosebite despre care nici nu intuiți că există", a remarcat autoarea.

"Jurnalul micului călător din Chișinău" a fost ilustrat de către doi elevi de la Liceul "Dante Alighiere" din Capitală și urmează a fi tradusă atât în limba rusă, cât și în limba engleză.

Vitalie Răileanu - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Cărțile propuse în cadrul programului ,,Chișinăul Citește”

O altă apariție editorială apreciată de către criticii literari este "Olimp & Hades", editată în România. Aceasta este o carte de buzunar, iar conceptul editurii constă într-o îmbinare dintre fotografie și text (de tip haiku în formă liberă), rezultatul fiind un experiment poetic mai puțin obișnuit.

Victoria Fonari consideră că literatura are o  mare putere de transformare a personalității celui care într-adevăr își dorește să cunoască, să citească și să se dezvolte. Totodată, cititul dezvoltă gândirea, imaginația și vocabularul – lucruri extrem de importante ce trebuie însușite încă din copilărie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0