Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cărțile propuse în cadrul programului ,,Chișinăul Citește”

© Sputnik / Rodion ProcaVitalie Răileanu
Vitalie Răileanu - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Programul de lectură „Chişinăul citeşte o carte” promovează şi încurajează lectura ca mijloc de dezvoltare culturală şi creativă, valorifică experienţa de lectură a comunităţii chişinăuiene, orientează cititorul spre valorile literare şi artistice autohtone.
Cărțile propuse în cadrul programului ,,Chișinăul Citește”

La Chișinău, în cadrul filialelor Bibliotecii Municipale ”B.P.Hașdeu” a fost lansat tradiționalul program de lectură „Chişinăul citeşte o carte”.

”Acest program contribuie la constituirea comunității de cititori prin promovarea lucrărilor de înaltă ținută artistică și educarea gustului pentru lectură. Toți cititorii sunt invitați să participe în cadrul acestui deosebit proiect”, a declarat în studioul Sputnik criticul literar și directorul Bibliotecii „Onisifor Ghibu” Vitalie Răileanu.

Astfel, pe parcursul anului, în toate filialele vor fi organizate diverse activităţi pentru cititori: prezentări de carte, întâlniri cu autorii, dis­cu­ţii/dezbateri, ore de lectură, înscenări teatralizate, activitate expozițională ș.a.

Programul de lectură se află la cea de-a XVIII-a ediție și a fost lansat în data de 3 februarie curent, de Ziua Internațională a Cititului Împreună.

Care sunt cărţile propuse în acest an pentru programul „Chişinăul Citeşte” aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0