Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul rus de Externe le-a propus diplomaților străini să se vaccineze împotriva COVID

© Inquam Photos / George CalinVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Abonare
Ministerul a menționat că activitatea consecventă în vederea promovării vaccinării este o sarcină a întregii comunități internaționale.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Ministerul rus al Afacerilor Externe a confirmat că tuturor misiunilor diplomatice acreditate în Rusia le-au fost expediate invitații de a participa la vaccinarea împotriva coronavirusului.

Ministerul a menționat  că, potrivit situației de la mijlocul lunii februarie, vaccinul rusesc a fost acceptat pentru utilizare în peste 25 de țări ale lumii. MAE și-a exprimat convingerea că activitatea consecventă în vederea promovării vaccinării este o sarcină comună a întregii comunități internaționale în condițiile în care pandemia nu a fost oprită deocamdată. Eforturile Rusiei, ministerul le apreciază drept o contribuție la depășirea crizei globale.

”Practica invitării corpului diplomatic la vaccinarea împotriva infecției cu coronavirus este răspândită în multe state și ea este explicabilă - lupta eficientă cu epidemia necesită, pe cât este posibil, atragerea unui număr cât mai mare de oameni aflați în țară. MAE rus nu este o excepție”, comunică instituția.

În contextul în care este vorba despre o boală care se răspândește rapid și prezintă pericol pentru toate categoriile de cetățeni, invitația de a participa la campania de vaccinare le-a fost expediată tuturor ambasadelor și reprezentanțelor organizațiilor internaționale acreditate în Federația Rusă, mai precizează Ministerul.

Вакцинация врачей от коронавируса в Краснодаре - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Rusia
Rusia va înregistra cel de al treilea vaccin împotriva coronavirusului

Este menționat că Rusia, oferind posibilitatea de vaccinare, își îndeplinește astfel obligațiunile sale în conformitate cu acordurile internaționale, inclusiv respectă prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, din 1961, în partea ce ține de asigurarea condițiilor de îndeplinire a funcțiilor și a condițiilor de securitate pentru misiunile diplomatice.

Astfel, o parte a angajaților ambasadelor Mongoliei și Spaniei s-au vaccinat deja.

Ce spune un epidimiolog moldovean despre vaccinul Sputnik V>>>

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Societate
Autorizarea vaccinului Sputnik V în Moldova: Agenția Medicamentului a recepționat dosarele
”În ceea ce ține de vaccinarea angajaților misiunilor diplomatice ale Rusiei peste hotare și a membrilor familiilor acestora, această activitate se desfășoară. Ea este bazată pe principii benevole și îi asigură personalului dreptul la alegerea unui vaccin de alternativă. Ținându-se cont totodată te posibilitatea transportării vaccinului rusesc într-o țară sau alta sau utilizarea preparatelor locale, dar și de existența infrastructurii medicale necesare în instituțiile rusești din străinătate”, comunică MAE al Federației Ruse

De asemenea, pentru angajații reprezentanțelor diplomatice  ale țării care vor să se vaccineze în Rusia este prevăzută o astfel de modalitate, în timpul concediului sau a deplasării de serviciu.

În Rusia este accesibilă vaccinarea cu ”Sputnik V”, primul preparat din lume pentru profilaxia coronavirusului, dezvoltat de Centrul Gamalei în parteneriat cu Fondul Rus pentru Investiții Directe, pe platforma cunoscută și studiată a vectorilor adenovirali umani. Totdată, în scurt timp vor fi puși în circulație încă un vaccin - ”EpiVak Korona” al Centrului ”Vector”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0