Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autorizarea vaccinului Sputnik V în Moldova: Agenția Medicamentului a recepționat dosarele

© РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaПервая в мире вакцина от коронавируса
Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Abonare
Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale anunță că a recepționat documentele necesare pentru autorizarea vaccinului rus Sputnik V în Republica Moldova. 

CHIȘINĂU 16 feb - Sputnik. Agenția Medicamentului a emis un comunicat de presă în care informează că au fost depuse două dosare de către agenții economici pentru a examina vaccinul rus ”Sputnik V”.

„În urma evaluării dosarelor, Agenția Medicamentului ar urma să se asigure că eficiența, inofensivitatea și calitatea vaccinurilor autorizate în Republica Moldova sunt în deplină corespundere cu cele propuse spre utilizare la nivel mondial”, precizează instituția.

Agenția afirmă că cele 24 570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech și 156 000 de doze produse de Oxford/AstraZeneca ar urma să ajungă în țara noastră la sfârșitul lunii februarie și nu la mijlocul acestei luni cum se anunțase anterior.

Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății au declarat pentru Sputnik Moldova că procesul de furnizare a vaccinul a devenit mai dificil din cauza că vaccinurile sunt suprasolicitate în întreaga lume.

Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Societate
Nemerenco, despre „Sputnik V”: Nu văd o problemă să-l utilizăm după înregistrare

Totodată, responsabilii au precizat că procesul de vaccinare va fi inițiat imediat după recepționarea vaccinurilor. Acestea vor fi livrate Centrelor de Sănătate Publică teritoriale și la unele spitale din țară.

Specialiștii susțin că toate vaccinurile aprobate de către autoritățile din SUA, Uniunea Europeană și precalificate de către OMS au trecut toate etapele necesare de testare clinică. Totodată, responsabilii Ministerului Sănătății au precizat că vaccinurile produse de către Pfizer, Moderna și AstraZeneca, care au fost aprobate spre utilizare de urgență au fost administrate de peste 50 milioane de ori, fără înregistrarea evenimentelor adverse extrem de severe.

În același timp, Agenția Medicamentului a emis marți un comunicat de presă în care a precizat că instituția este în proces de autorizare a vaccinurilor anti-COVID-19 fabricate de către Pfizer-BioNTech, AstraZeneca și Moderna, care sunt incluse în programul COVAX.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0