Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rusia va înregistra cel de al treilea vaccin împotriva coronavirusului

© Sputnik / Георгий Зимарев / Accesați arhiva multimediaВакцинация врачей от коронавируса в Краснодаре
Вакцинация врачей от коронавируса в Краснодаре - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Abonare
Autoritățile de profil din Rusia a anunțat data la care va fi înregistrat cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat în țară.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Înregistrarea vaccinului ”KoviVak” dezvoltat de Centrul ”Ciumakov” este așteptată pe 20 februarie, anunță site-ul stopcoronavirus.fr (стопкоронавирус.рф), citat de RIA Novosti.

”Înregistrarea vaccinului este așteptată pe 20 februarie 2021”, potrivit comunicatului.

Anterior, vicepremierul Federației Ruse Tatiana Golikova a declarat că înregistrarea vaccinului  Centrului ”Ciumakov” împotriva COVID-19 va avea loc, cel mai probabil, la mijlocul lunii februarie, iar producerea lui ar putea începe la sfârșitul lunii martie curent.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Societate
Autorizarea vaccinului Sputnik V în Moldova: Agenția Medicamentului a recepționat dosarele

Este planificată testarea în masă a preparatului ”KoviVak” al Centrului ”Ciumakov”, după faza a doua de studii, la care vor participa trei mii de voluntari.

”Încheierea studiilor în cea de a doua fază este planificată pentru începutul anului 2021. Ulterior, este planificată testarea de anvergură a preparatului asupra a trei mii de voluntari”, este menționat în comunicat.

Rusia va putea produce operativ vaccinuri împotriva diferitor tipuri de coronavirus>>>

Amintim că, în luna august, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccinul din lume împotriva COVID-19, creat de Centrul Gamalei, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI). Preparatul a primit denumirea de „Sputnik V”. Vaccinarea presupune administrarea a două componente a preparatului, la un interval de trei săptămâni.

Mai târziu, autoritățile din Rusia au înregistrat cel de al doilea vaccin anti-COVID-19, ”EpiVakKorona”, dezvoltat de centrul „Vector”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0