Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vicepremierul pentru Reintegrare a avut o discuție cu reprezentanți ai Rusiei

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaViceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut o întrevedere cu reprezentantul special al Federației Ruse în procesul de negocieri privind reglementarea problemei transnistrene Vitali Treapițîn
Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut o întrevedere cu reprezentantul special al Federației Ruse în procesul de negocieri privind reglementarea problemei transnistrene Vitali Treapițîn - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Abonare
Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a discutat problematica transnistreană la o întrevedere cu reprezentantul special al Rusiei în procesul de negocieri, Vitali Treapițîn.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Aspecte cu privire la soluționarea problemei transnistrene au fost discutate joi, 18 februarie, la o „întrevedere de lucru” avută  de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, cu reprezentantul special al Federației Ruse în procesul de negocieri privind reglementarea diferendului transnistrean, Vitali Treapițîn. La întrevedere a participat și ambasadorul rus în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

Действующий председатель ОБСЕ, министр иностранных дел Швеции Анн Линде - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Politică
Președintele în exercițiu al OSCE vorbește despre „statut special” pentru Transnistria

Totodată, la discuții au fost prezenți conducătorii delegațiilor Republicii Moldova și Federației Ruse în Comisia Unificată de Control (CUC).

Interlocutorii au discutat ultimele evoluții în negocierile privind reglementarea problemei transnistrene, dinamica interacțiunii în platformele de dialog existente, nivelul de implementare a înțelegerilor convenite în așa-numitul pachet „Berlin plus”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la posibilele modalități de impulsionare a procesului de identificare și de punere în aplicare a unor soluții viabile la problemele curente și de pe agenda negocierilor.

La întrevedere „a fost remarcată relansarea activității grupurilor de lucru sectoriale, cu mențiunea că în anul curent au avut loc deja 4 ședințe în acest sens, inclusiv două ședințe ale experților în domeniul sănătății, cu participarea reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății și coordonarea potențialelor acțiuni comune întru organizarea procesului de imunizare anti-COVID-19 pe ambele maluri ale râului Nistru”, potrivit sursei oficiale.

În cadrul discuției, vicepremierul Olga Cebotari a evidențiat subiectele prioritare pentru Chișinău ce urmează a fi promovate în anul curent. În această ordine de idei, ea a menționat tematica drepturilor omului și cea a liberei circulații între cele două maluri ale Nistrului, organizarea eficientă a procesului de ocrotire a sănătății populației pe perioada pandemiei, menținerea unei interacțiuni active în toate formatele de negocieri agreate și convocarea următoarei runde a formatului „5+2”.

Aureliu Ciocoi și Ann Linde - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Politică
Ce a discutat Ciocoi cu președintele în exercițiu al OSCE

„În contextul elementelor fixate în Declarația Consiliului Ministerial al OSCE din 04 decembrie 2020, pachetul „Berlin+”, priorităților președinției în exercițiu a OSCE și ale Chișinăului, a fost enunțată prezența unei voințe exprese și s-au dat asigurări că vor fi depuse eforturile necesare în vederea sporirii dinamicii din cadrul dialogului Chișinău-Tiraspol și rezolvării operative a dificultățile urgente pe care le înfruntă populația”, se arată în comunicatul de presă.

Întrucât la întrevedere au fost prezenți și șefii delegațiilor în CUC, au fost discutate problemele existente în Zona de Securitate de pe Nistru și aspecte ce țin de asigurarea „unei activități lucrative și productive” a Comisiei Unificate de Control și a Comandamentului Militar Unificat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0