Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a discutat Ciocoi cu președintele în exercițiu al OSCE

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAureliu Ciocoi și Ann Linde
Aureliu Ciocoi și Ann Linde - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Abonare
Prioritățile OSCE în soluționarea problemei transnistrene sunt asigurarea drepturilor omului, statul de drept și consolidarea securității în stânga Nistrului.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Premierul interimar, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut miercuri o întrevedere cu  președintele în exercițiu al OSCE și ministru al Afacerilor Externe al Suediei, Ann Linde. Cei doi au abordat chestiuni ce țin de reglementarea conflictului transnistrean, dar  și aspecte ale cooperării bilaterale dintre Republica Moldova și Suedia

OSCE - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2021
Politică
Reprezentantul OSCE, despre reglementarea conflictului transnistrean

Oficialii au discutat perspectivele avansării în soluționarea dosarului transnistrean, Ann Linde menționând în context că pentru OSCE sunt prioritare în acest context asigurarea drepturilor omului, a statului de drept, precum și consolidarea securității în partea stângă a Nistrului.

Premierul moldovean a subliniat că pentru Guvernul Republicii Moldova este importantă continuarea activităților asupra celor „trei coșuri” ale agendei, care au  convenite în procesul de negociere. Acestea  vizează în special aspecte economice și demararea lucrărilor asupra celui de-al „3-lea coș”, cu accent pe identificarea soluției politice.

„Ne dorim demararea dialogului pe subiectele politice și de securitate, cu identificarea soluției cuprinzătoare. Trebuie să începem negocierile asupra unei finalități politice în procesul de reglementare transnistreană. În acest sens, Republica Moldova mizează plenar pe sprijinul OSCE”, a menționat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAurel Ciocoi la întrevederea cu Ann Linde
Ce a discutat Ciocoi cu președintele în exercițiu al OSCE - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Aurel Ciocoi la întrevederea cu Ann Linde

Totodată, cei doi oficiali au convenit asupra intensificării cooperării bilaterale intre Republica Moldova și Suedia, care a oferit anul acesta un suport financiar de 10 milioane de euro țării noastre.

Preşedintele în exerciţiu al OSCE, Ann Linde, urmează să se întâlnească în cadrul vizitei sale la Chișinău cu președintele țării, Maia Sandu, și cu președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi. Totodată, Ann Linde se va deplasa in regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0