Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavaloi, despre minorele bătăușe: Vor fi sau nu exmatriculate?

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Pavaloi
Andrei Pavaloi - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Abonare
Direcția Generală Educație s-a autosesizat în urma cazului în care mai multe tinere au agresat o minoră în sectorul Ciocana. Iată ce acțiuni sunt întreprinse în prezent în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor conflictului și persoanelor implicate.
Pavaloi, despre minorele bătăușe: Vor fi sau nu exmatriculate?

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", șeful Direcției Generale Educație Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi, a declarat că îndată ce au fost publicate imaginele video pe rețelele de socializare, instituția pe care o reprezintă s-a autosesizat și a desfășurat o ședință comună cu reprezentanții Direcției Protecția Copilului și Direcției Poliției. La ședință au participat directorii și adjuncții din cadrul instituțiilor în care studiază elevii implicați în conflict.

"Am creat un grup de lucru pentru o anchetă de serviciu în vederea examinării acțiunilor directorilor instituțiilor, și anume dacă au fost luate toate măsurile necesare de prevenire a situației respective. Grupul de lucru va veni cu o notă informativă pentru a stabili dacă au fost sau nu depistate anumite abateri", a precizat Andrei Pavaloi.

Aliona Dragomerețcaia - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Detalii incredibile despre minora bătută la Ciocana
Potrivit lui, în timpul apropiat se vor adopta măsuri care urmează să fie aplicate în privința agresoarelor, însă exmatricularea acestora din instituțiile de învățământ este exclusă.

"Nu poate fi vorba despre asemenea decizie. Învățământul este obligatoriu în Moldova până la o anumită vârstă, de aceea nimeni nu va fi exmatriculat", a subliniat interlocutorul.

Amintim că o bătaie groaznică a avut loc recent în sectorul Ciocana al Capitalei. Mai multe tinere ai lovit cu cruzime o minoră, iar imaginile au fost postate pe reţelele de socializare. În trecut au mai fost astfel de cazuri în care a fost implicat acest grup de fete bătăușe.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0